Ariège Vacansoleil

Campings in Ariège

Camping Ariège

Bent u op zoek naar een vakantie aan de voet van de Franse Pyreneeën? Boek dan een camping in de Ariège, in het zuiden van Frankrijk. Geniet hier van actie, avontuur, sportiviteit en ontspanning. De Ariège ligt tussen de bergen en landbouwgronden en biedt voor ieder wat wils. Middeleeuwse steden, besneeuwde bergtoppen, natuurparken, ruime keus aan sport en spel, lekker eten en natuurlijk het prachtige landschap. Wanneer u kiest voor een kampeervakantie op een camping in de Ariège gaat u gegarandeerd een afwisselde vakantie tegemoet. Vacansoleil heeft de beste campings in de Ariège alvast voor u geselecteerd.

Lees verder
Kies uit 473 campings bij Vacansoleil.

De natuur rondom de camping in de Ariège

Het landschap rondom uw camping in de Ariège wordt aan de ene kant gekenmerkt door het gebergte van de Pyreneeën. Het zal u dan ook niet verbazen als wij vertellen dat het landschap tamelijk ruig en afwisselend is. Glooiende heuvels en prachtige bosgebieden lenen zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. Daarnaast is de Ariège rijk aan rivieren en snel stromende beken. Daarom is deze regio ook bij uitstek een heerlijke plek voor het beoefenen van diverse watersporten. Iedere dag dat u ontwaakt op uw camping in de Ariège zal de natuur weer anders zijn.

Bezienswaardigheden in de Ariège

In de omgeving van uw camping in de Ariège vindt u tal van bezienswaardigheden. Niet alleen de prachtige natuur is een echte trekpleister, de regio nodigt u ook zeker uit voor een ontdekkingstocht door de middeleeuwen en prehistorie in de Pyreneeën. De Grot van Niaux is hier een voorbeeld van. In deze grot kunt u muurschilderingen bewonderen die maar liefst 12.000 jaar oud zijn. Bezoek de bijzondere houten huizen en de kathedraal van Mirepoix of bezichtig het kasteel van Montségur. Grotten, kastelen, kloosters en historische dorpjes, de Ariège staat er vol mee. U komt tijdens uw vakantie op een camping in de Ariège tijd te kort.

Outdoor activiteiten rondom de camping in de Ariège

Vanaf uw camping in de Ariège kunt u tal van outdoor activiteiten ondernemen. In de bergen en de bossen kunt u geweldig wandelen, mountainbiken, paardrijden, rotsklimmen, bergbeklimmen en natuurlijk heerlijk genieten van de fantastische vergezichten. Het water leent zich uitstekend voor vele watersportactiviteiten, zoals kanoën, rafting en kayakken. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen. En alle drukke outdoor activiteiten kunt u gemakkelijk afwisselen met rustdag. Een dagje zwemmen, vissen of thermen behoort ook tot de vele mogelijkheden in de buurt van uw camping in de Ariège.

Foix; de hoofdstad in de Ariège

Tijdens uw verblijf op een camping in de Ariège mag een bezoekje aan de hoofdstad Foix niet ontbreken. Deze oude stad nodigt echt uit tot kuieren. De fraaie pleintjes vol met gezellige terrasjes en de sfeervolle winkelsteegjes geven u vast en zeker een relaxed gevoel. Breng een bezoek aan de graanmarkthal, de abdijkerk of het prachtige kasteel. Verblijft u in de maand augustus op een camping in de Ariège? Dan kunt u bovendien in het theater van Foix genieten van een historisch licht- en klankspel.

Inspanning en ontspanning gaan hand in hand tijdens een kampeervakantie op een camping in Ariège.