Voor aankomst

Veelgestelde vragen - Voor aankomst

Wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten?

De reisdocumenten worden 6 weken voor vertrek verzonden via e-mail, indien de betaling volledig voldaan is. Indien de volledige betaling minder dan 42 dagen voor aankomst wordt voldaan, ontvang je de reisdocumenten zodra de volledige betaling in ons systeem verwerkt is.

Wat neem ik mee naar mijn vakantiebestemming?

We hebben een handige Vacansoleil-inpaklijst voor je om alle nodige items af te strepen voor je vertrek. De aanwezigheid van beddengoed en bedlinnen in jouw accommodatie verschilt per accommodatie en per camping. Vergeet dit dus niet mee te nemen indien het niet aanwezig is in de door jouw geboekte accommodatie.

Is er bedlinnen en beddengoed aanwezig in mijn accommodatie?

De aanwezigheid van beddengoed en bedlinnen verschilt per accommodatie en per camping. Dekbedden/dekens en kussens zijn aanwezig in stacaravans, Glamping stacaravans en (de meeste) safaritenten. Lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen zijn meestal niet aanwezig in onze accommodaties, deze dien je zelf mee te nemen. Raadpleeg de info pagina van de door jouw gekozen camping omtrent de aanwezigheid van beddengoed en/of bedlinnen. Bij sommige campings kan je ervoor kiezen om een compleet linnen-en beddengoedpakket te reserveren via Vacansoleil. Dit doe je gemakkelijk tijdens jouw online boeking of telefonisch na de boeking. Is dit niet aanwezig en kan dit niet bijgeboekt worden, neem het dan mee van thuis.

In onze bungalowtenten is beddengoed en bedlinnen niet aanwezig.

Welke informatie vind ik in mijn reisdocumenten?

De e-mail met reisdocumenten bestaat uit 3 bijlagen. De eerste is een kopie voor jou. Het bevat boekingsgegevens zoals naam van de camping, het adres en GPS-coördinaten, verblijfsdata, type geboekte accommodatie, details van het reisgezelschap, aankomst- en vertrektijd en kosten ter plaatse.

De tweede bijlage is een kopie voor de camping. Om de administratieve afhandeling bij aankomst op de camping te vergemakkelijken dien je deze reisdocumenten voor de camping mee te nemen.

In de laatste bijlage vind je aanvullende informatie over uw verblijf, tips en mededelingen inclusief noodnummers. Graag verzoeken wij  je om alle bijlagen zorgvuldig door te nemen. Zo ga je goed voorbereid op vakantie.

Let op: eventuele bijgeboekte extra's zoals beddengoed, babypakket of preferentie worden niet vermeld in de reisdocumenten. Maak je geen zorgen, deze zijn wel voor je bijgeboekt.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van de camping?

Je vindt de aankomst- en vertrektijden van jouw camping in je reisdocumenten. De aankomsttijden liggen meestal tussen 16.00 uur en 19.00 uur. De vertrektijden van de camping zijn tussen 08.00 uur en 10.00 uur. Kom je later aan op je aankomstdag? Geen probleem, het is op de meeste campings mogelijk om later dan de officiële in-check tijd aan te komen. Laat het ons even weten, dan informeren wij je over de mogelijkheden en laten wij de camping weten dat je later aankomt. Mocht je vroeger aankomen dan de officiële in-check tijd, dan heb je nog geen toegang tot jouw accommodatie. Wel kun je vaak al gebruik maken van de campingfaciliteiten. Je kunt dus gemakkelijk al een duik in het zwembad nemen of een kopje koffie op het terras drinken. Mocht je onderweg vertraging oplopen, wil de camping dat graag weten. Je belt dan gemakkelijk het directe telefoonnummer van de camping, dit staat in de reisdocumenten. 

Waar vind ik een plattegrond van de camping?

Je vindt de plattegrond van de camping rechts op camping info pagina.  Open het icoontje om ‘m te bekijken. Van sommige campings is er (nog) geen plattegrond. 

Wat zijn de afmetingen van de bedden in mijn accommodatie?

De bedden in jouw accommodatie kunnen in lengte en breedte verschillen. Meestal hebben onze accommodaties een ouderslaapkamer met een 2-persoons bed en overige slaapkamers met 1-persoonsbedden. In de meeste gevallen bestaan de 2-persoonsbedden uit 1 matras. De lengte varieert van 1,80 m - 2,00 m en de breedte varieert tussen 1,40 m (in de meeste gevallen) en 1.60 m. De 1-persoonsbedden hebben een lengte die varieert van 1,80 m  - 2,00 m en een breedte die varieert tussen 0,70 m  - 0,80 m. Je leest op de camping info pagina op onze website onder het tabblad “Accommodaties” per accommodatie welke bedden aanwezig zijn.

Wat is de "Fiche de Police"?

Vanaf 2016 is het wettelijk verplicht om je gegevens en je verblijfsperiode in te vullen op het "fiche individuelle de police" als Frankrijk je vakantiebestemming is. Dit dien je in te leveren bij de receptie van de camping. Tip: vul het thuis al in, dan kun je sneller inchecken. (Kinderen tot 15 jaar mogen op het formulier van hun ouder worden vermeld). Indien de reizigers niet op één formulier passen, kan je het tweemaal printen.