Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen - Inpakken en Onderweg

Wat dien ik mee te nemen naar mijn vakantiebestemming?

In de stacaravans zijn kussens en dekens aanwezig, in de bungalowtenten niet. Uw lakens en slopen neemt u zelf mee. Er zijn uitzonderingen; kijk daarvoor op onze website op de pagina van uw camping. Denk daarnaast ook aan badhanddoeken, thee/keukendoeken, handdoeken en vaatdoekjes. Op veel van onze campings is het mogelijk om bedlinnen via Vacansoleil te reserveren (meestal enkel telefonisch). Indien bedlinnen bij boeking meteen bijgeboekt kan worden, kunt u dit tijdens het boeken op de website zien, onder het kopje Extra’s. Telefonisch kunt u met ons contact opnemen op telefoonnummer 070/ 211 212 (€0,30 ct pm). Indien u gebruik wenst te maken van deze service verzoeken wij u vriendelijk om hierover ten laatste 2 weken voor uw vakantie contact met ons op te nemen.

Wanneer kan ik de reisdocumenten verwachten?

Indien de betaling voldaan is, kunt u op de klantensite Mijn Vacansoleil uw reisdocumenten zelf printen. Dit is mogelijk vanaf 4 weken voor vertrek. Deze reisdocumenten dient u zelf te printen en mee te nemen naar uw bestemming. Wanneer u 2 weken voor vertrek boekt noemen wij dit een last-minute boeking. Dan krijgt u bij een internet reservering direct een online betalingsmogelijkheid op het scherm aangeboden. Na deze betaling, krijgt u direct (binnen de 24 uur) per email uw reisdocumenten toegestuurd. 

In uw reisdocumenten zit uw voucher die u op de camping moet tonen en tips voor onderweg over o.a. toltarieven, vignetten en huisdieren. Op deze documenten staat ook de belangrijke informatie vermeld zoals de aankomst- en vertrek tijden en uitleg over de waarborg. Heeft u de reispapieren 3 weken voor vertrek nog niet geprint dan krijgt u deze van ons per e-mail toegestuurd.

Waar kan ik meer informatie vinden over autobaanvignetten op weg naar mijn vakantie bestemming?

Meer informatie over autobaanvignetten vindt u op Mijn Vacansoleil onder kopje Reistips / Tips voor onderweg en later ook in uw reisdocumenten. Autobaanvignetten zijn te koop bij Auto 5.

Welke verkeersveiligheidsregels zijn van toepassing in het buitenland?

Er gelden verschillende verkeersveiligheidsregels in het buitenland om veilig op reis te gaan. Klik hier voor meer informatie.
Overige informatie over verkeersveiligheidsregels kunt u navragen bij het verkeersbureau en/of ambassade van het betreffende land.

Waar kan ik terecht met vragen / opmerkingen ter plaatse?

Indien u tijdens uw vakantie vragen of opmerkingen heeft over de accommodatie of over de camping dan kunt u daarmee allereerst terecht bij de receptie of, indien aanwezig, de beheerder van Vacansoleil. Indien u ter plaatse niet tijdig of niet naar tevredenheid wordt geholpen dient u volgens, direct telefonisch contact op te nemen met ons kantoor. Zie hiervoor ook de informatie in uw reisdocumenten.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van de camping?

De aankomsttijden die op de reispapieren worden vermeld zijn de officiële in-check tijden van de camping.
De aankomsttijden liggen doorgaans tussen 16.00 uur en 19.00 uur.
De vertrektijden liggen doorgaans tussen 08.00 uur en 10.00 uur.
De exacte aankomst-en vertrektijden op de door u gereserveerde camping staan vermeld in uw reisdocumenten Als u vroeger aankomt dient u er rekening mee te houden dat u nog niet kunt beschikken over uw accommodatie. Wel kunt u vaak al gebruik maken van de camping faciliteiten. Houdt u er echter rekening mee dat de receptie gesloten is tijdens de siësta.

Het is op de meeste campings mogelijk om later dan de officiële inchecktijd aan te komen.
Onze medewerkers kunnen u hierover informeren. Zij zullen de camping op de hoogte brengen van een latere aankomst. Mocht u onderweg vertraging oplopen, dan dient u tijdig de camping hiervan op de hoogte te brengen. Het directe telefoonnummer van de camping vindt u in de reisdocumenten.