Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen - Algemeen

Waarom kiezen voor Vacansoleil?

 • Meer dan 500 topcampings op de mooiste bestemmingen
 • Voordelige prijzen én gratis nachten
 • Luxe stacaravans en bungalowtenten - de modernste vloot van Europa
 • Glamping - luxe safaritenten en exclusieve accommodaties
 • De modernste accommodaties van Europa
 • Animatieprogramma’s voor alle leeftijden
 • Aankomen en vertrekken elke dag van de week
 • Vacansoleil-medewerkers op veel van onze campings
 • In het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open
 • Al 49 jaar dé campingspecialist van België

Waarom is het belangrijk dat Vacansoleil lid is van ABTO/Garantiefonds Reizen en Safeshops?

Vacansoleil is aangesloten bij de ABTO, de Belgian Association of Belgian Tour Operators. Dit houdt een aantal bijkomende garanties voor u in. Alle leden passen immers de algemene reisvoorwaarden toe van de Geschillencommissie Reizen en zorgen ervoor dat hun activiteiten beantwoorden aan de verschillende normen van toepassing in België. Verder kunnen de aangesloten reisorganisaties de nodige waarborgen voorleggen inzake insolvabiliteit. Ze zijn allen verzekerd tegen financieel onvermogen via het Garantiefonds Reizen (www.garantiefonds-reizen.be). Wie kiest voor een vakantie georganiseerd door een ABTO-tour operator kan er dus op vertrouwen dat hij met een vakbekwame partner op reis vertrekt. Niet alleen in België, maar ook op de vakantiebestemming zelf. Dat maakt Vacansoleil een zeer betrouwbare keuze. Zie ook www.abto.be. De activiteiten op de website van Vacansoleil.be zijn gecertifieerd door Safeshops.be met label #SLA20211, een garantie dat Vacansoleil in orde is met alle wettelijke bepalingen

In welke landen biedt Vacansoleil luxe stacaravans, volledig ingerichte tenten en staanplaatsen aan?

In 16 Europese landen; Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, San Marino, Slovenië, Kroatië, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland en Denemarken.

Op welke dagen kun je bij Vacansoleil aankomen en vertrekken?

Bij onze campings kunt u zelf bepalen op welke dag van de week u aankomt. Echter, een klein aantal campings hanteert in het hoogseizoen een verplichte aankomst- en vertrekdag. Maar ook al mag u zelf uw aankomstdag bepalen, het kan voorkomen dat u gevraagd wordt om aansluitend te reserveren voor een efficiënte bezetting van onze accommodaties. Dat geeft u meer mogelijkheden om op doordeweekse dagen te reizen, en wij kunnen zo onze prijzen aantrekkelijk laag houden.

Wat betekenen de verschillende pictogrammen?

 • De fopspeen pictogram staat symbool voor de babypakketten die op de camping aangeboden worden.
 • De rolstoel pictogram wil zeggen dat de camping voldoet aan de Vacansoleil eisen van rolstoelgebruikers.
 • Het T-shirt pictogram staat symbool voor de Vacansoleil medewerker(s) die werkzaam is (zijn) op de camping.
 • Het "vries" symbool pictogram wil zeggen dat er op de camping accommodaties worden aangeboden die voorzien zijn van airconditioning.
 • Ziet u het sport symbool dan hoeft u niets te missen van belangrijke sportevenementen op uw favoriete camping. Veel campings hebben hiervoor een speciale ruimte, soms zelfs met extra groot scherm.
 • Het WiFi pictogram betekent dat er een WiFi verbinding op de camping aanwezig is. Let op: dit is niet op alle campings gratis.
 • Staat er een fiets pictogram bij de camping, dan kunt u uw fiets met een gerust hart meenemen. Deze camping biedt mooie fietsroutes en/of fietsarrangementen.
 • Het pictogram van een bed met lakenpakket wil zeggen dat u op deze camping voor sommige accommodaties een linnenpakket en/of handdoekenpakket kan bijboeken.
 • Het Camping Kids pictogram betekent animatie voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
 • Het CampingForYou! pictogram staat voor animatie voor tieners.
 • Het Camping Family pictogram betekent animatie voor het hele gezin.
 • Het Camping Adventure pictogram wil zeggen dat er animatie is voor wie van actie en het echte buitenleven houdt.

 

 

Wanneer zijn de schoolvakanties in 2018?

Klik hier voor de schoolvakanties in 2018

Wat is AVG?

AVG betekent Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een nieuwe privacywet voor de hele Europese Unie. De wet is van kracht sinds 25 mei 2018 en vervangt de oude Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens). In de AVG staan regels over hoe organisaties moeten omgaan met uw persoonsgegevens. Vacansoleil voldoet aan de AVG. Lees hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Wat is GDPR?

GDPR betekent General Data Protection Regulation. Dit is de internationale naam voor de nieuwe Europese privacywet die in België Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd wordt. Vacansoleil voldoet aan de AVG. Lees hier meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig bij Vacansoleil?

Uw persoonlijke gegevens worden beveiligd bewaard bij Vacansoleil. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese privacywet die van kracht is sinds 25 mei 2018.  Lees hier meer over hoe wij omgaan met uw privacy.

Kan ik mijn persoonlijke gegevens bekijken, aanpassen of laten verwijderen?

Ja, u heeft het recht om de persoonsgegevens die wij bewaren in te zien, aan te passen of te laten verwijderen. Volgens de Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heet dit uw recht op inzage en uw recht op correctie, verwijdering en overdraagbaarheid van uw gegevens.  Lees hier meer over de AVG en over het bekijken, aanpassen en verwijderen van uw persoonsgegevens.

Hoe gaat Vacansoleil om met mijn privacy?

Wij hechten veel waarde aan uw vertrouwen in onze organisatie. Als u een vakantie bij ons boekt, onze website bezoekt, zich inschrijft voor onze nieuwsbrief of op een andere manier contact heeft, dan gaan we zorgvuldig om met de persoonsgegevens die u met ons deelt. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese privacywet die van kracht is sinds 25 mei 2018.  Lees hier meer over hoe wij omgaan met uw privacy.