Vacansoleil Logo
Campings in Tsjechië

Camping Tsjechië

 1. Alle campings
 2. Tsjechië

Campings in Tsjechië

Sprookjesachtige kastelen. Prachtige kuuroorden. En een van de populairste steden wereldwijd: Praag. Tsjechië is een fascinerend land met tal van natuurgebieden. Hier wandel je door verschillende historische plaatsen, zoals Kutná Hora en Telč. Kortom: op de camping in Tsjechië belandt u in een topland voor een super vakantie met uw hele familie. Cultuur, mooi landschap, veel buitenactiviteiten en lekker eten. Uw herinneringen aan uw campingvakantie in Tsjechië worden sowieso fantastisch!

Lees verder

 • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
 • 7 dagen per week aankomst & vertrek
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

  ... campings gevonden

   Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.
   • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
   • 7 dagen per week aankomst & vertrek
   • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

    Uw camping bij het bucketlistwaardige Boheems Zwitserland

    Vanaf uw 

     rijdt u in minder dan een uur naar een stuk unieke natuur. Namelijk: Boheems Zwitserland. Een magisch landschap met pijnboombossen, groene valleien, bijzondere rotsen, ravijnen, een geweldig boomkroonpad en een uitzonderlijke diversiteit aan zeldzame diersoorten en planten. Dit is dé plek waar u buitengewone wandelingen, fietstochten en ritjes te paard maakt.

    Kamperen bij het sprookjesachtige Křivoklátsko Park en het curieuze Žďárské Vrchy

    Verblijf je op een 

    ? Dan is het Křivoklátsko Park een must see. Op slechts een uur van de stad kom je terecht in een compleet andere wereld. Waar de weelderige bossen, kronkelrivieren en sprookjeskastelen overheersen. Zijn hier ook wandel- en fietspaden én mooie wegen voor tourtjes met de auto? In overvloed! Interessant weetje: dit UNESCO biosfeerreservaat is een broedplek voor meer dan 100 verschillende vogelsoorten en andere dieren, zoals de Europese bever, de slechtvalk en de zwarte ooievaar. Tot slot: nóg een natuurparel in de buurt van uw camping in Tsjechië, als je bij Praag verblijft. Žďárské Vrchy. Dit fascinerende stukje land bestaat uit natte veenweiden en weelderige bossen. Het is de thuisbasis van diverse beschermde diersoorten, waaronder het alpine hert, de dwerguil en de zwarte specht.

    Bezoek wereldstad Praag!

    Praag is wereldwijd een populaire trekpleister. Perfect voor een stedentrip. En ook perfect voor een lange vakantie, want Praag is meer dan stad. In de buurt liggen indrukwekkende stukken natuur, zoals het Křivoklátsko Park en Žďárské Vrchy. In de buitenlucht is er dan ook genoeg te beleven. Maar eerst gaat u vanaf uw camping in Tsjechië, nabij Praag, dé stad ontdekken. Met Gotische- en Barok-architectuur en de schilderachtige rivier Moldau, ook wel Vitava genoemd, die midden door de stad stroomt. Gaat je het oude centrum in? Goed idee! Dit deel is rijk aan historie, cultuur en fraaie architectuur. De topbezienswaardigheden? Het Astronomische uurwerk van Praag en de Karelsbrug. De moderne stadsdelen bieden daarentegen interessante kunstmusea, toprestaurants en ruimschoots amusement.

    Ontdek cultuurspots Kutná Hora & Liberec

    Kutná Hora ligt een uur van Praag. Hier kijk je jouw ogen uit in de Sint Barbarakathedraal én het griezelige Ossuarium van Sedlec, ook bekend als ‘de kerk van botten’, waar zelfs de kroonluchters zijn gemaakt van beenderen. Voor prachtige monumentale panden, botanische tuinen en musea als The Museum of North Bohemia en het Ferdinand Porsche Geboortehuis, ga je naar de plaats Liberec.

    De beste familie-uitjes vanaf jouw camping in Tsjechië

    Op jouw camping in Tsjechië kies je uit tal van activiteiten. Zeker als je op vakantie bent met je kinderen. Neem hen mee naar de dierentuin van Praag of maak een tochtje over de rivier Moldau met een originele stoomboot. Of nog beter… vaar met de stoomboot náár de dierentuin! Het Spejbl en Hurvínek-theater is een speciaal theater voor kinderen. Kies je voor een camping in Tsjechië, in de regio van het Reuzengebergte? Dan is het bekende Dinopark een aanrader. Met levensgrote dinosaurussen, die sowieso leuke foto's opleveren! Zin in een actief dagje uit? Tip: het Boheems Paradijs, ofwel Český Ráj. Dé plaats om te wandelen en fietsen. Beloon jouw familie naderhand gerust op een lekkere picknick!