Camping Slovenië

Campings in Slovenië

Camping Slovenië

Slovenië ligt tussen de imposante Alpen en de zonnige Adriatische Kust. Gaat u naar een camping in Slovenië? Dan gaat u kamperen in een van de groenste landen ter wereld. Een droomplek voor natuurfanaten, vanwege de diversiteit van het natuurschoon. Op alle campings in dit land bevindt u zich tussen de bergen, dichtbegroeide pijnboombossen, smaragdgroene meren, mysterieuze grotten én ontzettend lange en mooie zandstranden. Logisch dat buitenliefhebbers hier de tijd van hun leven hebben!

Wandel of fiets bijvoorbeeld door de ruige Julische Alpen en kano daar over de extreem heldere meren van de rivier de Soča. Ontdek het ongerepte bos van Rajhenav, in de buurt van de provincie Slovenië. Wilt u naar het strand? Daar bent u in no-time als u verblijft op een luxe camping in Slovenië aan de Adriatische Kust!

Lees verder

Kies uit 3 campings in Slovenië bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Terme Čatež

Čatež ob Savi - Slovenië - Slovenië

Camping vol superlatieven. Een uitgebreider waterpark vindt u nergens. Kinderen (vooral tieners) hebben het hier nog weken over! En de ouders over de luxe voorzieningen.

Camping Adria

Ankaran - Adriatische Kust (SL) - Slovenië

Aan de baai van Trieste, in een klein stukje Slovenië tussen Italië en Kroatië. Groot Olympisch zwembad naast de zee. Bezoek vanaf camping Adria Trieste en sfeervolle stadjes als Koper en Piran.

Camping Sobec

Lesce - Julische Alpen/Bled - Slovenië

Ruim opgezette camping in een lus van de Sava Dolinka-rivier op een paar kilometer van het bekende meer van Bled. Er is ook een leuk recreatiemeertje. Houdt u van volksdansen?

Waarom naar een camping in Slovenië?

Er zijn meerdere redenen om voor een camping in Slovenië te kiezen. Allereerst is dit land en zijn natuurlijk schoon nog onontdekt. U kunt het land dus in alle rust met uw hele familie gaan verkennen. Op het strand is het relaxed. In de dorpen betaalt u lokale prijzen. En u proeft van de authentieke cultuur als u uitjes maakt. Ook vindt u in Slovenië heel veel historie en cultuur. En de campings hier zijn super-de-luxe, hoor. Voor een vakantie in een stacaravan en met een compleet waterpark op de camping, gaat u naar 5 sterrencamping Terme Čatež. Daar springt u in wel 4 zwembaden. En er zijn ook nog een overdekt zwembad, 2 lagunebaden en 4 kinderbaden. Voor kamperen op een staanplaats of in een kant-en-klare bungalowtent, met een grote recreatieplas om de hoek, gaat u naar 4 sterrencamping Sobec in de Julische Alpen. Daar bent u mídden in de natuur. Wilt u naar de camping in Slovenië direct aan zee? Kies dan voor 5 sterrencamping Adria. Veelzijdige keuze uit campings, dus! Gaat u dit unieke vakantieland ontdekken?

Historie & cultuur in de buurt van campings

De Sloveense hoofdstad Ljubjana bruist van de historie en cultuur. Dagtripjes naar deze stad zijn eenvoudig te maken vanuit de regio Slovenië. Dus: kies dáár uw camping in Slovenië als u Ljubjana wil zien. Bewonder het kasteel van deze hoofdstad en ga met de tram naar het bovenste topje van de stad om het mooiste uitzicht te aanschouwen . De regio Slovenië is overigens dé regio om wijn te proeven. Dat kan in de Vipava-vallei. De traditionele hengstenboerderij van Lipica is leuk voor uw kids.

Kiest u voor een camping in Slovenië aan zee? Dan vindt u in kustplaats Piran verschillende kunstmusea. Als wijnliefhebber gaat u naar Maribor met het Stara trta, het alleroudste wijnhuis ter wereld, dat opende in de 16de eeuw. . Vanaf uw camping in Slovenië, in de regio Julische Alpen, staat u na minder dan een kwartier rijden bij het Kasteel van Bled. Gebouwd op een heuvel, direct aan het meer van Bled. Het uitzicht hier? Subliem!

Ljubljana

Outdooractiviteiten in Slovenië

Tijdens uw bezoek aan de camping in Slovenië wacht u in de groene omgeving een scala aan outdooractiviteiten. Het populairst is raften op de superheldere rivier Soča. Hiervoor gaat u naar Nationaal Park Triglav. Bent u liever actief op een vaste bodem? Dan beklimt u direct naast dit natuurgebied de heuvels bij het meer van Bled. Aan de top heeft u indrukwekkend panoramisch uitzicht! En als u kiest voor een camping in de regio Julische Alpen, dan kampeert u praktisch náást het meer van Bled.

Groenste land van Europa?

Naar de camping in Slovenië gaan, betekent kamperen te midden van een mooi, rijk en gevarieerd landschap. In de alpenvallei van Logarska Dolina ziet u watervallen, rotstorens en heuvels. In Nationaal Park Triglav vindt u de spectaculaire smaragdgroene rivier én het meer van Bled, de bekendste trekpleister van Slovenië. In Postojna kunt u op verkenning gaan in grotten met 20 kilometer aan grottenkamers, -gangen en -galerijen met plafondhoogtes van soms wel 50 meter. Met een treintje maakt u een tour van 5 kilometer door deze grotten. Naast deze attractie ligt het Kasteel van Predjama, op een klif van 123 meter hoog. Ga hier terug in de tijd van de ridders met de donkere kerkers, ophaalbruggen en geheime verstopplaatsen. Tot slot bevinden zich nabij uw camping in Slovenië, in de regio Kočevje, nog bewaard gebleven oerbossen waar beren, wolven, lynxen en adelaars leven.

Camping in Slovenië aan zee

Slovenië heeft een klein stukje kust. 47 kilometer om precies te zijn. Dit stukje kustlijn is echter helemaal geweldig! Het grootste en populairste strand is dat van Portoroz. Hier is het heerlijk toeven op het fijne zand. Ook bij de havenplaatsjes Izola, Piran en Koper vindt u mooie stranden. Dit zijn kiezelstranden. Het water is hier daardoor ontzettend helder! En met waterschoenen geniet u daar optimaal van. Bovendien zijn dit de plekken – met name Piran – om een geweldige snorkelervaring op te doen. Kortom: op uw camping in Slovenië, in de regio Adriatische Kust, is het heerlijk ontspannen. Daarnaast is dit dé plek voor wateractie. Zwemmen, snorkelen, waterskiën, zeilen en vissen. Het kan er allemaal.

Eropuit met uw gezin

Als u het strand, het meer, de hengstenboerderij, de hoofdstad Ljubjana en/of de grotten van Postojna heeft gezien, dan maakt u uw kids zeker blij met dít uitje vlak bij uw camping in Slovenië: Pustolovski Park! Dit park is een gigantisch boomtop-avonturenpark voor álle leeftijden. Waar? In Straža Bled. Ook Park Vulkania is een aanrader. Hier leert u alles over vulkanen en kinderen ontdekken in een simulator de diepzeewereld en fantaseren erop los in de 3D-attractie Dragon Ride.