Vacansoleil Logo
Campings in Slovenië

Camping Slovenië

 1. Alle campings
 2. Slovenië

Campings in Slovenië

Slovenië ligt tussen de imposante Alpen en de zonnige Adriatische Kust. Ga je naar een camping in Slovenië? Dan ga je kamperen in een van de groenste landen ter wereld. Een droomplek voor natuurfanaten, vanwege de diversiteit van het natuurschoon. Op alle campings in dit land bevind je jezelf tussen de bergen, dichtbegroeide pijnboombossen, smaragdgroene meren, mysterieuze grotten én ontzettend lange en mooie zandstranden. Logisch dat buitenliefhebbers hier de tijd van hun leven hebben! Wandel of fiets bijvoorbeeld door de ruige Julische Alpen en kano daar over de extreem heldere meren van de rivier de Soča. Ontdek het ongerepte bos van Rajhenav, in de buurt van de provincie Slovenië. Wil je naar het strand? Daar ben je in no-time als je verblijft op een luxe camping in Slovenië aan de Adriatische Kust!

Lees verder

 • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
 • 7 dagen per week aankomst & vertrek
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

  ... campings gevonden

   Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.
   • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
   • 7 dagen per week aankomst & vertrek
   • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

    Waarom Slovenië?

    Er zijn meerdere redenen om voor een camping in Slovenië te kiezen. Allereerst is dit land en zijn natuurlijk schoonheid nog onontdekt. Je kan het land dus in alle rust met jouw hele familie gaan ondervinden. Want op het strand is het relaxt. In de dorpen betaal je lokale prijzen. En je proeft van de authentieke cultuur als je uitstapjes maakt. Ook vind je in Slovenië heel veel geschiedenis en cultuur. Ga jij dit unieke vakantieland ontdekken?

    Geshiedenis & cultuur

    De Sloveense hoofdstad Ljubjana bruist van de geschiedenis en cultuur. Daguitstapjes naar deze stad zijn eenvoudig te maken vanuit de 

    . Bekijk het kasteel van Ljubjana en ga met de tram naar het bovenste topje van de stad om het mooiste uitzicht te bewonderen. De regio Slovenië is overigens dé regio om wijn te proeven. Dat kan in de Vipava-vallei. De traditionele hengstenboerderij van Lipica is leuk voor jouw kids. Kies je voor een camping in Slovenië aan zee? Dan vind je in kustplaats Piran verschillende kunstmusea. Als wijnliefhebber ga je naar Maribor met het Stara trta, het alleroudste wijnhuis ter wereld, dat opende in de 16de eeuw. Vanaf jouw camping in de Julische Alpen sta je na minder dan een kwartier rijden bij het Kasteel van Bled. Gebouwd op een heuvel, direct aan het meer van Bled. Het uitzicht hier? Subliem!

    Outdooractiviteiten in Slovenië

    Tijdens jouw bezoek aan de camping in Slovenië wacht jein de groene omgeving een scala aan outdooractiviteiten. Het populairst is raften op de superheldere rivier Soča. Hiervoor ga je naar Nationaal Park Triglav. Ben je liever actief op een vaste bodem? Dan beklim je direct naast dit natuurgebied de heuvels bij het meer van Bled. Aan de top geniet je van een indrukwekkend panoramisch uitzicht! En als je kiest voor een camping in de 

    , dan kampeer je praktisch náást het meer van Bled.

    Groenste land van Europa?

    Naar de camping in Slovenië betekent kamperen te midden van een mooi, rijk en gevarieerd landschap. In de alpenvallei van Logarska Dolina zie je watervallen, rotstorens en heuvels. In Nationaal Park Triglav vind je de spectaculaire smaragdgroene rivier én het meer van Bled, de bekendste trekpleister van Slovenië. In Postojna kan je op verkenning gaan in grotten met 20 kilometer aan grottenkamers, -gangen en -galerijen met plafondhoogtes van soms wel 50 meter. Met een treintje maak je een tour van 5 kilometer door deze grotten. Naast deze attractie ligt het Kasteel van Predjama, op een klif van 123 meter hoog. Ga hier terug in de tijd van de ridders met de donkere kerkers, ophaalbruggen en geheime verstopplaatsen. Tot slot bevinden zich in de regio Kočevje nog bewaard gebleven oerbossen, waar beren, wolven, lynxen en adelaars leven.

    Camping in Slovenië aan zee

    Slovenië heeft een klein stukje kust. 47 kilometer om precies te zijn. Dit stukje kustlijn is echter helemaal geweldig! Het grootste en populairste strand is dat van Portoroz. Hier is het heerlijk vertoeven op het fijne zand. Ook bij de havenplaatsjes Izola, Piran en Koper vind je mooie stranden. Dit zijn kiezelstranden. Het water is hier daardoor ontzettend helder! En met waterschoenen geniet je daar optimaal van. Bovendien zijn dit de plekken – met name Piran – om een geweldige snorkelervaring op te doen. Kortom: op jouw camping in Slovenië, in de 

    , is het heerlijk om te ontspannen. Daarnaast is dit dé plek voor wateractie. Zwemmen, snorkelen, waterskiën, zeilen en vissen. Het kan er allemaal.

    Eropuit met jouw gezin

    Als je het strand, het meer, de stoeterij, de hoofdstad Ljubjana en/of de grotten van Postojna hebt gezien, dan maak je jouw kinderen blij met het Pustolovski Park. Dit park is een gigantisch boomtop-avonturenpark voor álle leeftijden. Waar? In Straža Bled. Ook Park Vulkania is een aanrader. Hier leer je alles over vulkanen en kinderen ontdekken in een simulator de diepzeewereld en fantaseren erop los in de 3D-attractie Dragon Ride.