Toscane Vacansoleil

Campings in Toscane

Camping Toscane

Vakantie vieren op een camping in Toscane biedt u de ideale vakantiemix. Een stralende zon, rijke cultuur, schitterende natuur en een heerlijke keuken. Naast de lange kustlijn met zijn mooie zandstranden en gezellige strandpaviljoens, is de natuur tevens een lust voor het oog. Ook bekende steden, verscholen dorpjes en andere pareltjes zijn typerend voor dit stukje Italië. Als u houdt van natuur, musea, terrasjes, lekker eten, charmante dorpjes, een mix van bezienswaardigheden en activiteiten, zon, zee en strand, dan is een vakantie op een camping in Toscane uw droomvakantie. Vacansoleil heeft de mooiste vakantiebestemmingen in het Toscaanse paradijs voor u geselecteerd.

Lees verder
Kies uit 20 campings in Toscane bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Barco Reale

San Baronto - Toscane - Italië

Middelgrote familiecamping op een idyllische plek in het Toscaanse heuvelland. Maak dagtripjes langs Toscaanse steden zoals Florence, Lucca en Pisa of ontdek de charme van gehuchtjes zoals Vinci en Pistoia vól geschiedenis en cultuur.

Camping La Chiocciola

Capannole - Toscane - Italië

Charmante, kleine camping met een echt Toscaans sfeertje. In een prachtige omgeving die uitnodigt om te ontdekken. De zwembaden zijn trouwens niet klein en bieden veel plezier.

Camping Talamone

Talamone - Toscane - Italië

Verrassende camping met veel groen, waar speels van het hoogteverschil gebruik is gemaakt. Leuke stadjes in de omgeving, en zowel Siena als Rome liggen op een paar uurtjes rijden.

De natuur in Toscane; oogverblindend mooi

Naast de lange kustlijn, is het vooral het achterland wat Toscane bij velen zo geliefd maakt. De regio kent een veelzijdig landschap. Tijdens uw verblijf op een camping in Toscane verblijft u dan ook tussen de glooiende heuvels met wijnranken, akkers met lavendel, grote knalgele zonnebloemvelden, wijngaarden, olijfbomen, goudgele graslanden en lange rijen cipressen langs kronkelende wegen. De natuur nodigt u dan ook van harte uit deze te ontdekken. En tijdens uw wandeling kan het zomaar gebeuren dat u oog in oog staat met herten, reigers, vossen of stekelvarkens. Wandelen, fietsen, bergbeklimmen, vissen, zwemmen, het kan allemaal tijdens uw vakantie op een camping in Toscane.

Eropuit vanaf uw camping in Toscane

Vanaf uw camping in Toscane kunt u tal van leuke, boeiende en actieve uitstapjes maken. U kunt een bezoekje brengen aan nationaal park Parco Naturale della Maremma, dat grenst aan de zee. Ook het fraaie plaatsje Sovana dat op een turfsteenplateau ligt en omgeven wordt door loofbossen is een echte aanrader. Kinderen vinden het grote waterpark Acqua Village in Cecina Mare helemaal geweldig en voor de allerkleinsten is het Pinocchio Park bij Pistoia een ware belevenis. Bij Pisa ligt het Prehistorisch park Parco Preistorico en in Florence is een leuke speeltuin te vinden. Ook voor kinderen is een vakantie op een camping in Toscane een uitstekende keuze.

 


Steden met allure in Toscane

Italië staat bekend om zijn prachtige historische steden. Wanneer u verblijft op een camping in Toscane mag een bezoek aan één van deze steden niet ontbreken. Florence bijvoorbeeld, de stad van de middeleeuwse bouwwerken en kunst is net één groot openluchtmuseum. Mooie paleizen, kerken en musea wachten u op. De wereldberoemde scheve toren in Pisa en het sfeervolle Siena met zijn bekende paardenraces op het plein zijn eveneens leuke, interessante en gezellige trekpleisters tijdens uw vakantie op een camping in Toscane. 

De veelzijdigheid van Toscane

Vanaf uw camping in Toscane kunt u alle kanten op. Behalve de mooie natuur en de prachtige steden, zijn de kleine middeleeuwse dorpjes zoals Volterra en Cortona ook zeker de moeite waard. Deze dorpjes zijn vaak gebouwd op een heuvel waardoor u des te meer wordt uitgenodigd voor een mooie wandeling. Loop langs de gekleurde huizen en de smalle straatjes en geniet tussendoor van prachtige vergezichten. Natuurlijk kunt u zich in de nabijheid van uw camping in Toscane ook prima vermaken op de schitterende populaire zandstranden en de gezellige strandpaviljoens langs de kustlijn.

Tijdens een vakantie op een camping in Toscane komt u tijd tekort.