Emilia Romagna Vacansoleil

Campings in Emilia Romagna

Camping Emilia-Romagna

Voor een onvergetelijke vakantie kiest u voor een vakantie op een camping in Emilia-Romagna. Deze Italiaanse regio is in de buurt de Adriatische Zee gelegen. Wie houdt van de zon is hier helemaal goed. Maar ook liefhebbers van kunst, cultuur en prachtige natuur komen hier volop aan hun trekken. Levendige steden en populaire, bruisende badplaatsen worden afgewisseld met gemoedelijke en sfeervolle dorpjes. De mooie flora en fauna nodigen uit dit stukje Italië te komen verkennen. Uiteraard boekt u ook uw camping in Emilia-Romagna gewoon bij Vacansoleil. U weet dan zeker dat u een topvakantie tegemoet gaat.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Emilia Romagna bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Arizona

Salsomaggiore Terme - Emilia Romagna - Italië

Op een heuvel met een prachtig uitzicht over het landschap van Emilia-Romagna-even mooi als het nabijgelegen Toscane. Gezonde omgeving dichtbij Parma, schitterend zwembadcomplex.

Ontdek de prachtige steden van Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is uitgerust met unieke schatten. Liefhebbers van kunst, cultuur en architectuur kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op een camping in Emilia-Romagna. Een bezoek aan de renaissancestad Ferrara is een absolute aanrader. Deze stad behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Ook historische stadjes als Ravenna en Modena mag u niet missen en vergeet ook zeker Parma en Bologna niet tijdens uw verblijf op een camping in Emilia-Romagna. U kunt hier niet alleen genieten van culinaire hoogstandjes, maar ook van ontelbare historische monumenten en meesterwerken van de mozaïekkunst. 

Op avontuur in de mooie natuur van Emilia-Romagna

Niet alleen de kustlijn in de buurt van uw camping in Emilia-Romagna is het ontdekken waard, ook de rest van de omgeving mag u niet missen. Het landschap is zeer gevarieerd, van redelijk vlak tot heuvelachtig. Pittoreske dorpjes tegen de heuvels, verscholen kastelen en abdijen en uitgestrekte wijngaarden typeren deze streek. Ontdek het prachtige gebied te voet, per paard, op de fiets of met de auto en geniet van alle verrassingen die de mooie omgeving voor u in petto heeft. Uw camping in Emilia-Romagna is het ideale startpunt om het avontuur in de natuur tegemoet te treden.

De heerlijke keuken van Emilia-Romagna

Lekker eten, dat gaat u zeker doen wanneer u kiest voor een vakantie op een camping in Emilia-Romagna. Veel producten en gerechten uit de bekende Italiaanse keuken zijn namelijk afkomstig uit deze streek. Bolognese saus vindt bijvoorbeeld zijn oorsprong in de stad Bologna. Uit de stad Modena komt de balsamico, en Parmaham is afkomstig uit de stad Parma. Een typisch streekgerecht is piadina, een brood gevuld met salami, kaas en rucola. U zult zelf proeven tijdens uw verblijf op een camping in Emilia-Romagna dat de keuken van deze regio tot de beste van Italië behoort.

Prachtige steden, lekker eten, een aangenaam klimaat, mooie stranden en fraaie natuur; dat is een vakantie op een camping in Emilia-Romagna in een notendop!