Vacansoleil Logo
Campings in Hongarije

Camping Hongarije

 1. Alle campings
 2. Hongarije

Campings in Hongarije

Op jouw camping in Hongarije ben je altijd dicht bij de toppers van dit vakantieland. Namelijk: Boedapest en het Balatonmeer. Dit zijn tevens de mooiste regio’s van Hongarije, want hier tref je het meeste groen, de mooistee heuvels én genoeg vertier op het water en in de stad. Rondom het Balatonmeer is het heerlijk vertoeven in de zon, terwijl waterratjes in het azuurblauwe water plonsen. Boedapest? Dat is de hoofdstad van Hongarije. Daar bruist het, terwijl je hier ook geniet van rust en natuur aan de rivier de Donau. 

Lees verder

Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.
 • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
 • 7 dagen per week aankomst & vertrek
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

  Boedapest: gebergten en de Donau

  Grotendeels is het landschap van Hongarije vlak. Behalve in het noorden, bij en rondom de stad Boedapest. Daar is het heuvelachtig. Erg dicht bij deze hoofdstad ligt de grootste berg van het land: het Mátra-gebergte. Voor wandel- en fietsliefhebbers is Boedapest daarom dé bestemming om naartoe te gaan. Overigens maak je ook geweldige hike-, klim- en fietstochten in het Gerecse-gebergte, ten noorden van Boedapest. Ideaal voor actieve uitstapjes vanaf jouw camping in Hongarije in de 

  Heb je zin in een fietstochtje langs het water? Dan neem je de route langs de rivier de Donau.

  Balatonmeer: vlakte, stranden en parken

  Bij het 

  is de omgeving vlakker. Toch spot je hier ook wel wat glooiende heuvels aan de horizon van het meer. Het Balatonmeer is overigens zo groot, dat het net een zee lijkt. Je spot er tal van vogelsoorten. Maak daar een zoekspelletje van met jouw kinderen tijdens een dagje strand! Bijvoorbeeld op Miami Beach, want dat is top voor kinderen. Ga je als koppel naar de camping in Hongarije? Dan is het een must om de zonsondergang bij Siòfok mee te maken. Hoeveel mensen overigens ook over het meer varen, het blijft er rustig en sereen, want gemotoriseerde boten zijn hier uit den boze.

  Voor wonderbaarlijke natuur reis je naar het noorden van het Balatonmeer. Vulkanische heuvels, kratermeren, grotten, geisers, en Nationaal Park Hortobágy. Dat park bestaat uit 800 m2 aan watergebied en grasland. Er lopen veel dieren rond, zoals het Hongaarse stepperund en Racka-schaap. Ten zuiden van het meer, helemaal aan het eind van de Donau, ligt nog een park: het Nationaal Park Donau-Drava. Met 50.000 hectare aan kleuren. Wacht geduldig af… dan kan je hier zelfs wilde varkens en kuddes herten uit de rivier zien drinken! Spannend voor een ontdekkingstocht in het wild als je met jouw kids naar de camping in Hongarije gaat.

  Je proeft letterlijk de Hongaarse cultuur

  Cultuur opsnuiven vanaf jouw camping in Hongarije? Uiteraard kan dit uitstekend in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Een must hier is de Burchtwijk, met allerlei kerken en historische gebouwen. Waaronder de Burcht van Boeda met uitzicht op de Donau én de Matthiaskerk. Ook het Visserbastion vlak ernaast is een aanrader. Als je daar staat heb je een prachtig uitzicht over de oude stad. Lokale specialiteiten proeven? Dat doe je in de Centrale Markthal, met streekproducten als goulashsoep, het dessert Turogomboc en Hongaarse wijnen. Ook rondom het Balatonmeer tref je veel cultuur. Bijvoorbeeld in het plaatsje Tihany. Met een pittoresk kerkje en rondom de plaats kleurrijke lavendelvelden. Helemaal klaar voor een specialleke?…Smul hier van een lavendelijsje!

  Uitstapjes met jouw kideren

  Uitstapjes maken vanaf jouw camping in Hongarije? Kies uit de vele tripjes voor jong en oud. Deze uitstappen zullen jouw kinderen fantastisch vinden:

  • Het Center of Scientific Wonders in Zuid Boeda, met allerlei interactieve spellen.
  • De kindertrein, gyermekvasut, volledig bemand met kids met uitzondering van de machinist.
  • Waterpret in Annagora Aquapark, met buiten- en binnenzwembaden en 15 glijbanen.
  • En Zánkaland Adventure Park, waar u en uw kinderen klimmen door een mysterieus bos in Robin Hood stijl.

  Hongarije jouw ideale vakantieland?

  Waar je ook jouw camping in Hongarije kiest. Overal geniet je van warme zomers, mooie stranden aan de meren én veel cultuur. De prijzen? Die zijn betaalbaar! Bovendien is er genoeg amusement voor jong en oud. Ideaal als je tijdens jouw vakantie van alles wil ontdekken.