Lot-et-Garonne Vacansoleil

Campings in Lot-et-Garonne

Camping Lot-et-Garonne

Genieten van het goede Franse leven? Kies dan voor een camping in Lot-et-Garonne, een provincie in het zuidwesten van Frankrijk. De regio is vernoemd naar de twee grootste rivieren, te weten de Lot en de Garonne. De Lot vallei wordt gekenmerkt door kastelen, kerkjes en gemoedelijke historische dorpjes. De regio kent een afwisselend landschap van glooiende oevers aan het meer tot aan het wondermooie, groene heuvellandschap. De prachtige omgeving in combinatie met de heerlijke regionale gerechten zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt tijdens een vakantie op een camping in Lot-et-Garonne. Wilt u ook genieten van al dit moois? Boek dan uw camping via Vacansoleil.

Lees verder
Kies uit 0 campings in Lot-et-Garonne bij Vacansoleil

Eropuit vanaf uw camping in Lot-et-Garonne

Er is veel te zien, te doen en te ontdekken vanaf uw camping in Lot-et-Garonne. Verscholen in het fraaie heuvellandschap liggen diverse interessante grotten met spectaculaire druipsteenformaties en prachtige prehistorische schilderingen. De grot van Pech Merle is hier een voorbeeld van. De prehistorische rotstekeningen die u hier ziet, worden gerekend tot de mooiste van Frankrijk. In deze regio vindt u tevens mooie tuinen, zoals de fraaie historische botanische tuin Latour Marliac. Ook aan imposante kastelen geen gebrek in de omgeving van uw camping in Lot-et-Garonne.

Activiteiten vanaf uw camping in Lot-et-Garonne

De omgeving van uw camping in Lot-et-Garonne is ideaal om actief te wandelen of te fietsen. Dankzij de vele rivieren die in Lot-et-Garonne stromen, is dit tevens de perfecte plek voor liefhebbers van watersporten en sportvissen. Als u deze regio bezoekt, mag een kano- en/of kajaktochtje over één van de rivieren zeker niet ontbreken. Natuurlijk kunt u ook heel wat uurtjes genieten op de aangelegde strandjes aan de oevers van de rivieren. In de buurt van uw camping in Lot-et-Garonne vindt u ongetwijfeld een activiteit naar uw smaak.

Pittoreske dorpjes en middeleeuwse stadjes

Wanneer u verblijft op een camping in Lot-et-Garonne zult u al snel merken dat het af en toe net lijkt alsof u eeuwen terug in de tijd bent gegaan. De regio is rijk aan eeuwenoude kerken en kastelen. In de stad Cahors kunt u nog rijke huizen bewonderen die uit de dertiende en veertiende eeuw stammen. In veel van de historische dorpjes laten bewoners zien hoe zij na de lunch nog gezellig met elkaar een spelletje jeu de boules spelen. Bezoek de oude winkeltjes in Villeréal of de houtsnijder in Monflanquin. Ook de stad Rocamadour is een aanrader wanneer u verblijft op een camping in Lot-et-Garonne. Deze stad is na Lourdes de op een na meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk.

Een camping in Lot-et-Garonne; voor een veelzijdige kampeervakantie

Kamperen op een camping in Lot-et-Garonne geeft u het echte Franse vakantiegevoel. Glooiende heuvels, groene bossen en wijngaarden hebben hier de overhand. Tel daar het waterplezier, de lekkere authentieke keuken, de gastvrijheid van de streek, het aangename, zonnige klimaat en de vele bezienswaardigheden bij op, en uw vakantie kan niet meer stuk.

Of u nu houdt van mooie cultuur, eeuwenoude historie, prachtige natuur, actie of ontspanning? Op een camping in Lot-et-Garonne krijgt u het gewoon allemaal.