Bretagne Carantec Vacansoleil

Campings in Carantec

Camping Carantec

Een camping in Carantec staat garant voor een veelzijdige en onvergetelijke vakantie in La Douce France. Deze charmante kustplaats is gelegen tussen de riviermond van de Penzé en de Morlaix, in de regio Bretagne. Het gebied biedt zowel voor de actieve vakantieganger als voor rustzoekers genoeg te doen. Vooral ook liefhebbers van watersporten zullen optimaal genieten tijdens een verblijf op een camping in Carantec. Heerlijke stranden, de bossen in het binnenland, de fraaie heuvels en weilanden, Vacansoleil heeft alvast de mooiste campings in Carantec voor je geselecteerd.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Carantec bij Vacansoleil

Op en in het water

De prachtige kust nabij uw camping in Carantec biedt volop waterplezier. De kust van Bretagne staat sowieso al bekend om zijn goede duik- en watersportfaciliteiten. Dankzij de ideale ligging, beschut in een baai, kan ook zelfs de onervaren watersporter maximaal genieten. Carantec is eigenlijk een schiereilandje en beschikt daardoor over diverse stranden. Waterratten kunnen hier hun hart ophalen. Bekijk de fascinerende onderwaterwereld, stap in een kano, show uw zwemprestaties of huur een surfplank. Wind- en kitesurfen zijn erg populair in deze regio. Met het hele gezin op een bootexcursie langs de stranden behoort ook tot de vele mogelijkheden en natuurlijk kunt u al die activiteiten tijdens uw vakantie op een camping in Carantec prima afwisselen met een dagje luieren op het strand.

Eropuit vanaf de camping in Carantec

Uw camping in Carantec is een prima startpunt voor het maken van leuke uitstapjes. In het plaatsje zelf kunt u een 16e eeuws fort bezichtigen. In Saint-Pol-de-Léon kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Bewonder de prachtige kathedraal, het Maison Prébendale of de mooie kapel. Bezoek het fort Château du Taureau waar u deel kunt nemen aan rondleidingen en picknicken. Uw kinderen zullen zich prima vermaken bij de activiteit; ‘Piraten voor kleine zeebonken’. Wilt u een dagje echt relaxen tijdens uw verblijf op een camping in Carantec? Bezoek dan het kuuroord in Roscoff. En wilt u unieke vogelsoorten spotten? Boek een bootexcursie langs het strand van Ile Petit-Ricard, waar zich een groot vogelreservaat bevindt. Vergeet de verrekijker niet om van deze unieke vogels te genieten.

Activiteiten rondom de camping in Carantec

Voor natuurliefhebbers en sportieve vakantiegangers heeft een camping in Carantec ook veel te bieden. Bretagne biedt allerlei mogelijkheden voor een heerlijke doe vakantie. Bezoek bijvoorbeeld het autovrije eiland Callot te voet. Trek de wandelschoenen maar aan, want bij eb wandelt u zo over het strand richting dit eiland. Wilt u geen natte voeten krijgen, houd dan de getijden goed in de gaten. Bij vloed is het eiland alleen per boot te bereiken. Verder kunt u aan de ruwe kust heerlijk uitwaaien, maar u kunt ook te voet, te paard of met de fiets op verkenning gaan in het groene achterland. Ontdek daarnaast het betoverende bos van Brocéliande of de indrukwekkende hunebedden in de buurt van Carnac. Keuze genoeg dus tijdens een verblijf op een camping in Carantec.

Doordat Carantec in Bretagne omgeven is door water en daarnaast prachtige ongerepte natuur en vele historische bezienswaardigheden biedt, zal een vakantie op een camping in Carantec nooit hetzelfde zijn.