Skip to main content
Campings nabij pretparken Vacansoleil

Top tien pretparken in Europa

10x Pretparkpret voor iedereen

Ga over de kop in de achtbaan, beleef spectaculaire liveshows en zoek verkoeling in de wildwaterbaan. In Europa zijn tal van pretparken. De allerleukste hebben wij voor je op een rijtje gezet!

1 Disneyland® Paris, Frankrijk

Disneyland Paris is een van de leukste pretparken in Europa.

De betoverende wereld van Walt Disney vind je in Disneyland Parijs. Voor de sprookjes ga je naar het Disneyland Park. Wil je de Disneyfilm tot leven zien komen? Dan ga je naar het Walt Disney® Studio Park. Dit sprookjesachtige park is echt voor alle leeftijden een succes. Prinsessen laten zich betoveren bij het kasteel van Doornroosje en stoere durfals laten zich de ruimte in lanceren met bij de Hyperspace Mountain. De ouders? Die voelen zich ook weer even kind!

Camping in de buurt: Iris Parc Le Chêne Gris

2 Gardaland, Italië

Gardaland is een van de leukste pretparken in Europa.

Het grootste pretpark van Italië kun je niet overslaan tijdens je vakantie aan het Gardameer. Het staat met name bekend om zijn spectaculaire achtbanen. Er is zelfs een achtbaan met Virtual Reality. Voor de jonge kinderen is er ‘Fantasy Kingdom’ waar ze volop kunnen spelen. Geschikt voor alle leeftijden dus!

Camping in de buurt: Lido

3 Europa-Park, Duitsland

Europa-Park is een van de leukste pretparken in Europa.

In één dagje Europa-Park heb je 15 landen bezocht! Het thema van dit park is duidelijk: Europa. In dit grootste pretpark van Duitsland kun je in meer dan 100 attracties voor alle leeftijden gaan. Moe van alle attracties? Bekijk een show om even te komen… En schiet daarna in 2,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur in de Blue Fire Megacoaster.

Camping in de buurt: Kinzigtal

4 Efteling, Nederland

De Efteling is een van de leukste pretparken in Europa.

De Efteling is een uniek attractiepark met een sprookjesachtige sfeer en een groot aanbod aan spannende en betoverende attracties. Ga bijvoorbeeld in De Vliegende Hollander, De Baron en de nieuwste aanwinst Symbolica!

Camping in de buurt: Linberg Park

5 Futuroscope, Frankrijk

Futuroscope is een van de leukste pretparken in Europa.

Hoe ziet de wereld eruit in 2050? Kom erachter in Futuroscope in de Loire! Vlieg door de tijd en ontdek allerlei hightech 4D-werelden én magische shows. De nieuwste attractie is ‘The Extraordinary Journey’ waar je als vogel een vlucht maakt rondom de wereld. Een uniek park.

Camping in de buurt: Parc de Fierbois

6 Legoland, Denemarken

Legoland is een van de leukste pretparken in Europa.

Lego- of Duplofan in huis? Dan moet een bezoekje aan Legoland op je verlanglijst staan. In dit pretpark vind je verschillende werelden, zoals het Mini Land en Knights’ Kingdom. De allerkleinsten gaan naar Duplo Land waar ze treinmachinist of piloot worden. De avonturiers betreden Adventure Land en de thrillseekers wagen zich aan Polar Land. Kortom: voor ieder wat wils!

Camping in de buurt: Birkhede

7 Mirabilandia, Italië

Mirabilandia is een van de leukste pretparken in Europa.

Dicht bij Ravenna aan de Adriatische Kust ligt Mirabilandia, het op een na grootste pretpak van Italië, dat uit twee parken bestaat. Namelijk het attractiepark én het waterpark. In het attractiepark overzie je alles vanuit het 90 meter hoge reuzenrad! De waaghalzen zetten zich schrap in de achtbaan Katun, die de 110 kilometer per uur haalt. Verkoeling vind je in het waterpark. Met veel spectaculaire glijbanen en zwembaden.

Camping in de buurt: Spina

8 Port Aventura, Spanje

Port Aventura is een van de leukste pretparken in Europa.

Port Aventura in Salou is het grootste pretpark van Spanje. Fans van achtbanen zitten hier goed. Er zijn maar liefst 42 achtbanen, waarvan de één nog spannender is dan de ander. De Dragon Khan telt 8 loopings en de Furius Baco gaat binnen 3 seconden van 0 naar 135 kilometer per uur. Nieuw sinds 2017 is Ferrariland, volledig gewijd aan de F1-wereld. Race jij naar Port Aventura?

Camping in de buurt: La Llosa

9 Plopsaland, België

Plopsaland is een van de leukste pretparken in Europa.

Loop door de poorten van Plopsa Coo, en treed binnen in de wereld van kabouter Plop en consorten. Wie weet komt u ze nog wel tegen! Het eerste wat u ziet is Vicky the Ride en in de verte torent de Mega Mindy Flyer hoog boven het park uit. Een feest van herkenning voor de allerkleinsten.

Camping in de buurt: Parc la Clusure

10 Parc Asterix, Frankrijk

Parc Asterix is een van de leukste pretparken in Europa.

Stap in het stripverhaal van Astérix en Obelix. In Parc Astérix komt het enige dorp in Gallië dat moedig weerstand bood aan de Romeinse overheersers tot leven. Geniet van de spannende attracties als de nieuwe achtbaan Pégase Express. Bezoek ook een van de vele shows, waaronder het Romeinse spektakel met een indrukwekkende stuntshow!

Camping in de buurt: Iris Parc Le Chêne Gris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *