Skip to main content
Achterbankbingo en meer goede tips om een rit van 1400 km te overleven.

Hoe overleef je een rit van 1200 km?

1204 kilometer. Volgens Google Maps is dat 11 uur en 26 minuten. Slik. Dat is best lang met 2 kinderen op de achterbank. Jeske gaat naar Argelès-sur-Mer en geeft je graag een aantal tips en een wist-je-datje om het al die kilometers lang gezellig te houden in de auto.

Laat ik beginnen met een wist-je-datje die waarschijnlijk iedereen weet, maar die onmisbaar is bij het maken van een keuze van een vertrekdag. OP ZONDAG MOGEN ER GEEN VRACHTWAGENS RIJDEN IN FRANKRIJK. Tja, dan ga ik dus niet op zaterdag vertrekken. Zondagochtend 7 uur rijden wij weg richting de Franse zon. Met een beetje geluk ontwijken we zo de zwarte zaterdag files die nogal sfeerverpestend zijn. De eerste dag rijden wij ruim 700 km en rijden maandag het laatste stuk naar Camping La Sirène (handig die zelf in te delen aankomstdagen bij Vacansoleil!).

Tips zoals om de zoveel uur een cadeautje of regelmatig stoppen en filmpjes kijken op een tablet-achtig apparaat zijn wel zo algemeen bekend. Dat ik die niet zal noemen. Of heb ik dat nu toch gedaan? 😉

Luisterboek

Luister eens een boek met zijn allen in de auto! Kies dan wel een verhaal uit dat ook voor de jongsten leuk is. Voordeel hiervan is dat niemand misselijk zal worden van zo’n tablet met bewegende beelden.

Spelletjes

Als je achter het stuur zit zijn spelletjes spelen niet zo handig. Maar speuren naar gele auto’s kan wel! Laat 1 van de kinderen de score bijhouden van wie het meeste gele auto’s gespot heeft. De winnaar krijgt dan iets speciaals op de plaats van bestemming. Of mag iets lekkers kiezen bij een benzinestation… Onze spelregels zijn 1 punt voor een gele auto, 3 punten voor een smart en 5 punten voor een gele smart.

“Dit zorgt af en toe voor fanatieke taferelen, dus probeer het leuk te houden ;-).”

Ooit wel eens gedacht aan bingo in de auto? Voor op de achterbank? Iedereen heeft zijn eigen hobby’s etc. dus de kinderen vooraf hun eigen bingokaarten laten invullen is extra leuk. Denk aan een bepaalde auto of een dubbeldekker of de eerste tennisbaan. Laat ze lekker hun fantasie gebruiken!

Balletje

Natuurlijk kan je stoppen bij een benzinestation en een kleine wandeling maken. Maar je kan bijvoorbeeld ook even met de bal gooien. Even iets om uit die sleur van de auto te komen! En als het nu heel warm is kan je ook beslissen om een waterballonnen gevecht te doen. Daarna een lekker ijsje eten en iedereen kan weer fris verder op de Route du Soleil.

Snacks

Iets lekkers eten onderweg kan de sfeer ook enorm verbeteren. Maar als je een auto moet inpakken en talloze dingen vooral niet moet vergeten dan staat het maken van bijvoorbeeld gezonde fruitbrochettes niet hoog op mijn prioriteiten lijstje. Alleen snoep en koekjes is natuurlijk ook niet de beste keuze. Dus ik neem naast broodjes ook altijd veel fruit en worteltjes e.d. mee. Ik snij het in de auto (of manlief als het mijn beurt aan het stuur is). Vergeet geen schilmesje mee te nemen in de koelbox. Niet zo handig als je die onderweg ergens in een valies moet gaan zoeken in je zorgvuldig ingepakte auto.

Slapen

Met een beetje geluk vallen ze af en toe nog eens in slaap. Dat afgewisseld met bovenstaande tips kom je vanzelf aan op de plaats van bestemming. Met vrolijke kinderen!

Check, check, dubbel check.

Deze zou eigenlijk boven aan moeten staan, want dit is er 1 om thuis te doen. Loop voordat je definitief de deur uit gaat nog even alle kamers langs of er geen vergeten tassen staan of apparaten met een stekker in het stopcontact. In de auto zitten met het gevoel dat je thuis iets vergeten bent is heel irritant. Als ik nu zelf ook niet vergeet om deze tips op te volgen dan kan onze vakantie nu al niet meer stuk.

Heb jij nog een tip voor mij om het gezellig te houden onderweg? Laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina!

Bon voyage et bonnes vacances!

3 gedachten over “Hoe overleef je een rit van 1200 km?”

  1. Mijn man moet een rijbewijs C krijgen voor zijn werk en lange ritten horen erbij. Ik kan me niet voorstellen wat je tijdens zo’n rit moet doen om zich te amuseren 🙂 Maar een optie van luisterboeken vind ik heel leuk! Ik zal die mijn man adviseren.

  2. Bedankt voor het idee om een luisterboek voor een lange autorit te downloaden! Ik kan nog niet autorijden, maar binnenkort ga ik naar een autorijschool. Mijn kinderen houden van lange autoritten, dus ik zal ervoor zorgen dat we de tijd onderweg samen leuk doorbrengen!

    1. Dat zijn leuke vooruitzichten Kiki! Veel succes met het behalen van je rijbewijs en we wensen jou en de kinderen samen heel veel gezellige ritten naar mooie bestemmingen! Groetjes, Emma van Vacansoleil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.