Skip to main content

Gastronomische verrassingen in Toscane

Bij Vacansoleil zijn we natuurlijk allemaal gebeten door de reismicrobe. Zo ook onze collega Marcel. Samen met zijn gezin trekt hij graag naar de zon. Vorig jaar gingen ze nog eens naar hun favoriete camping Norcenni Girasole Club in hartje Toscane! Marcel deelt graag zijn culinaire tips met jou.

Camping Norcenni Girasole Club is een grote camping, maar door zijn speelse opzet en ligging tegen een heuvel niet massaal. Met zeer veel faciliteiten, zoals diverse zwembaden (waarvan één overdekt mocht het weer toch tegenzitten), restaurants, winkeltjes, een supermarktje, vinotheek, diverse sportfaciliteiten en natuurlijk het heerlijke ijssalon.

Helemaal naar Toscane rijden vinden wij iets te veel van het goede en daarom boeken we altijd tijdig vluchten bij lowcost airlines. Voor deze vakantie vlogen we van Charleroi naar Pisa en namen vandaar een huurauto. Zo kom je lekker uitgerust aan op de camping.

In de loop der jaren hebben we natuurlijk eerst alle toeristische highlights bezocht, zoals Firenze, Siena, San Gimignano en Greve in Chianti (en meteen de bekende Chianti wijnroute gevolgd). Firenze kun je het makkelijkst met de trein bereiken. Vanuit Figline Valdarno ben je dan in 3 kwartier in het hartje van de stad! Toscane verveelt nooit! Kleine, wat minder bekende maar hele romantische plaatsjes zijn er ook volop! Zoals het hooggelegen plaatsje Montepulciano met een schitterend uitzicht over de vlakte eronder en het Meer van Trasimeno in de verte. Een combinatiebezoek aan de studentenstad Perugia en het bekende Assisi is zeer aan te raden.

Een meer dan authentieke Italiaanse ervaring!

Typisch Italiaans is natuurlijk ook het heerlijk eten en drinken. We hebben verschillende gastronomische verrassingen meegemaakt, letterlijk en figuurlijk een heerlijke ervaring! Zo is een bezoek aan Fattoria la Vialle in Castiglion Fibocchi, een biologisch landbouw- en familiebedrijf is absoluut een aanrader. Naast rondleidingen kun je hier heerlijk lunchen onder de bomen met een plankje kaas, vlees, olijven en een glaasje wijn. In hun winkeltje kun je hun eigen producten kopen. Denk daarbij aan wijn, olijfolie, pasta’s, koekjes enz.

 “We wachtten geduldig op de menukaart.. Die kwam niet, want hier was het: eten wat de pot schaft

Restaurant Perlamora in Figline Valdarno is gelegen op een heuvel boven zowél de plaats als de camping en is slechts 10 minuten rijden. De weg er naartoe gaat over een onverhard, maar goed te rijden pad. Het uitzicht dat je daarvoor terug krijgt is meer dan de moeite waard! Onvoorbereid gingen wij met vrienden aan tafel en we wachtten geduldig op de menukaart. Op tafel stond al een fles wijn open en ongevraagd werden voorgerechtjes en brood neergezet en de wijn uitgeschonken. Nog steeds in de veronderstelling dat we hierna de menukaart zouden krijgen begonnen we aan de maaltijd. De tafel werd afgeruimd en even later kwam het hoofdgerecht. We begrepen inmiddels dat het hier “eten wat de pot schaft” was, maar wat een voortreffelijk diner! Er volgde nog een flesje wijn, het dessert en koffie/thee.

Na heerlijk getafeld te hebben vroegen we ons af hoe hoog de rekening wel niet zou zijn… en daar kwam de verrassing: voor ongeveer 25 euro per persoon hadden we 3 gangen + wijn/koffie gehad. Een méér dan perfecte prijs-/kwaliteitsverhouding, maar vooral ook een echte Italiaanse ervaring rijker.

 

We kijken nu al weer uit naar ons volgende bezoek aan deze camping én streek, Saluti a tutti!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.