Skip to main content

6 x kamperen bij de pretparken

Je hebt campings in de bergen, campings in de bossen én campings waar je met je voeten op het strand staat. Campings met een hoog zon-zee-strand en/of rust-ruimte-relax-gehalte. Maar je hebt óók campings uit de categorie actie-adrenaline-avontuur. Houd je stevig vast en welkom op onze campings bij…De Pretparken.

Het Sprookjesbos. Een dagje dolen tussen dansende waterlelies, zingende paddenstoelen en vliegende tapijten.  Kinderen vinden het fantastisch. Maar kleuters worden kids. Er komt een moment waarop de Wolf en Zeven Geitjes veranderen in die pop met die zeven knuffelbeesten. En die rokende draak? Nep! Nee, achtbanen moeten ze hebben. Rollercoasters, loopings, woeste wildwaterbanen en rammelende karretjes die met Warp-speed over hoge houten constructies sjezen. Als dát moment is aangebroken, dan weet je waar je de kinderen tijdens een vakantie blij mee maakt!

Whaaaaah!

Kamperen bij attractieparken, dát is pas cool. Collega Sebas kampeert al vele jaren met gezin (vrouw plus drie kinderen van 14, 12 en 9) in alle uithoeken van Europa. Maar of ze nu dicht bij huis blijven, of naar mediterrane oorden afzakken…een camping met een spannend attractiepark in de omgeving is altijd welkom. Ze hebben al heel wat achtbanen getest, toch staan er nog voldoende ‘rides’ op de vakantiebucketlist. Sebas laat je graag kennis maken met zijn 6 aanraders!

Disneyland® Paris

‘Dit is de mooiste dag van mijn leven’, zuchtte mijn zoontje (toen 7 jaar) toen we door Main Street paradeerden. ‘Ja, dat vind ik ook’, antwoordde ik bevestigend (en kreeg prompt een stomp van mijn echtgenote). Maar het ís zo, Disneyland biedt magie voor klein én voor groot. De ambiance, de attracties, de shows, het enige echte sprookjeskasteel. Doen. Mijn campingtip? Iris Parc Le Chêne Gris in Pommeuse (20 minuutjes van het park).

LEGOLAND®

Dit jaar gaan we naar Denemarken. “Dat wordt de mooiste dag van mijn leven”, zei mij zoontje (nu 12) toen ik vertelde dat LEGOLAND® op de route ligt. Dit wereldberoemde attractiepark ligt in Jutland, bij het plaatsje Billund. 50 miljoen LEGO®steentjes, LEGO® NINJAGO® Land en ®ollercoasters voor alle leeftijden. Kamperen? Camping Vestbirk ligt om de hoek.

Toverland

Dichter bij huis, minder groot, maar o zo leuk. Hier zijn we twee jaar geleden geweest. Fantastische attracties voor kleine kinderen, maar óók voor tieners. Met de hoogste en de snelste houten achtbaan van Europa: Troy! Heb je die rit overleefd? Meteen door naar de Dwervelwind. Kijk uit dat je niet wegwaait. Wij zaten op vijf sterren camping De Schatberg, op loopafstand van Toverland.

Europa Park

Reeds voor de derde keer uitgeroepen tot Beste Attractiepark ter wereld in 2016. Meer dan 100 attracties en shows. Waanzinnige achtbanen met veelbelovende namen als Silver Star en Blue Fire Megacoaster. Europa Park ligt in Het Zwarte Woud in Duitsland, bij het plaatsje Rust. Maar geloof me, rust ga je hier niet vinden. Wél een hele leuke familiecamping: camping Kinzigtal.

Port Aventura

Waanzinnige achtbanen in dit park! Heb je de 8 loopings van de Dragon Khan gezien? En de Shambhala? Wow! Port Aventura is het grootste attractiepark van Spanje. Zes zones met verschillende thema’s, duizelingwekkende rollercoasters en prijswinnende shows. Wil je je kampeervakantie aan de Costa Dorada voorzien van de nodige 4G-krachten?

CanevaWorld en/of Gardaland

Het Gardameer is één van de populairste kampeerbestemmingen in Europa. Terecht. De serene schoonheid, de zon die het water streelt, de pittoreske havenstadjes, de bergen, de….stop! Het gaat hier over pretparken. Die zijn er óók. Twee zelfs. CanevaWorld is hét aquapretpark van Italië. Waterglijbanen om van te gillen. Houd je liever droge voeten? Dan moet je naar Gardaland: heel veel rollercoasters, shows én een magisch sprookjesland voor kleine avonturiers.

 

Nóg meer pretparken en campings bekijken? Kamperen dicht bij Parc Astérix, Movie Park Germany, Mirabilandia, Gulliverlandia, Plopsa Coo, Bobbejaanland of de Efteling? Wij wijzen je de weg!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *