Skip to main content
Château de Fontainebleau

10 x doen in Seine-et-Marne

Paris, what else?

De stad Parijs is altijd een topper om te bezoeken, maar niet ver van de must-sees van de Franse hoofdstad zijn er ook veel mooie dingen in de wijde omgeving te ontdekken. Vacansoleil-camping Iris Parc Le Chêne Gris is de ideale uitvalsbasis om het departement Seine-et-Marne te ontdekken. Wij geven je 10 tips!

1. Bezoek Mickey en zijn vrienden

Sinds 1992 is Disneyland®Parijs hét themapark in Europa waar dromen werkelijkheid worden! Laat je kinderen kennis maken met alle magische figuren.

2. Bezoek indrukwekkende kastelen

Het kasteel van Vaux-le-Vicomte en het kasteel van Fontainebleau zijn de moeite waard om een kleine omweg te maken. Liefhebbers van kastelen zullen zich er de koning te rijk voelen!

3. Volg het juiste spoor

Midden het platteland vind je een eerder ongebruikelijke attractie. Een leuke combinatie van fietsen, treinsporen en natuur. Probeer het vooral zelf! Ferra Botanica nodigt je uit om een prachtig natuurgebied te ontdekken.

4. Ontdek de geheimen van de Gendarmerie

Het Musée de la Gendarmerie nationale is een leuke plaats gewijd aan de geschiedenis van de Franse nationale Gendarmerie. Bezoek het museum in de stad Melun.

5. Laat je verleiden om te shoppen

La Vallée Village is een openlucht winkelgebied. Ontdek meer dan 110 modewinkels met de meest trendy producten uit hun vorige collecties tegen gereduceerde prijzen.

6. Kruip in de huid van een racepiloot

Snelheidsduivels zullen een fantastische dag beleven langs de circuits de l’Aerosphalte de la Ferté Gaucher. Het grootste circuit in de regio!

7. Keer terug in de tijd, naar de middeleeuwen

Provins is een middeleeuws stadje met uitzonderlijk erfgoed. Deze omwalde stad is ingeschreven op de UNESCO-werelderfgoedlijst en zal je meenemen naar de tijd van ridders en heren.

8. Proef de allerbeste brie-kaas

De bries zijn een belangrijke familie van zachte kazen, oorspronkelijk afkomstig uit de Franse regio Brie. De bries van Meaux en Melun zijn beschermde streekproducten.

9. Spot wilde beesten

Het Parc des Félins is een dierentuin met alleen katachtigen. Hier willen de kinderen zeker weten zo snel mogelijk weer naartoe!

10. Laat je leiden door het water

De vallei van Grand Morin wordt ook wel eens de vallei van de schilders genoemd. Deze plaats inspireerde veel beroemde kunstenaars uit de 19e eeuw. Bezoek de charmante dorpjes Crécy-la-Chapelle en Villiers-sur-Morin en laat je leiden door de rivier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *