Skip to main content

5 tips voor een vakantie met je baby of peuter

De één vindt het niet fijn om met een baby of peuter op vakantie te gaan, de ander gaat het liefst de hele wereld rond met zijn of haar kleine ukkepuk. Belangrijkste advies is: doe wat je zelf fijn vindt en laat je door niemand beperken. Zo kan je ervoor kiezen om de eerste keer niet te ver te reizen en te opteren voor een autovakantie. Maar hoe ga je op vakantie met een kleine baby of peuter? Juist ja: luxe kamperen! Hieronder een aantal tips:

 

Tip 1: Welke camping kies ik?

Zoals gezegd, moet je vooral zelf beslissen waar je precies naartoe wil en wat haalbaar is voor jouw gezin. Zo heeft vakantieland Frankrijk tal van mogelijkheden met mooie bestemmingen die vaak niet te ver rijden zijn. Denk maar aan de Dordogne, de Drôme, de Ardèche… allemaal doenbaar qua afstand en ideaal van klimaat. Want kies misschien voor een niet al te warm klimaat en voldoende schaduwmogelijkheden als je met je klein kindje op vakantie gaat. Bij het kiezen van de juiste camping stel je best deze vijf vragen: Is er een goed veilig peuterzwembad? Is er een leuke speeltuin voor kleine kindjes? Is er een winkeltje op de camping of in de buurt als ik even snel babyspullen nodig heb? Is er animatie? Kan ik een babypakket aanvragen?

 

 

Tip 2: Wat moet er allemaal mee?

Het internet staat vol met lijstjes wat je mee moet nemen voor je baby op vakantie. Deze kunnen handig zijn om niet al te veel te vergeten, maar weet dat er overal in Europa winkels zijn waar je babyvoeding, pampers, verzorgingsspullen e.d. kunt kopen. En vaak hebben de campings ook een klein winkeltje of supermarkt. Dus als je iets vergeten bent, kun je het altijd wel ergens vinden. Sommige mama’s vinden het juist leuk om nieuwe producten/merken te kunnen kopen en ontdekken. Wat je vooral niet mag vergeten is de favoriete knuffel van je kleintje, want deze kun je natuurlijk elders niet vinden.

 

Tip 3: Wat moet er niet mee?

Tijdens je zoektocht naar de ideale camping, kies dan voor een camping waar er een babypakket beschikbaar is. Dat scheelt je echt heel wat aan bagage! Zo bestaat zo’n pakket meestal uit een babybedje, een babystoel en zelf een babybadje. Bij het babybedje is het matrasje wel iets dunner, dus neem misschien het matrasje van je eigen babybedje thuis mee. De IKEA babystoel is erg handig en het babybadje kan je de hele week buiten laten staan bij warm weer, zo heb je meteen een mini zwembadje voor jouw kleintje naast je accommodatie, handig toch?

 

Tip 4: Wees inventief

Voor het aankleden en verschonen van je baby of peuter is een commode op werkhoogte onmisbaar. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in een stacaravan? Om ruimte te maken voor het babybedje, kun je 1 bed op z’n kant schuiven en de matras op het andere bed leggen. Daarbovenop dan je koffer, en als je dan het aankleedkussen erop legt, heb je zo ongeveer een ‘zelfgemaakt commode’ op de juiste hoogte te pakken.

Tip 5: Geniet!

De eerste dag zal misschien nog wat onwennig voelen met je kleine kindje in een vreemde omgeving, maar eens je het juiste ritme gevonden hebt, is er enkel nog maar tijd om te genieten. Want vakantie is er uiteraard om te relaxen en daar heb je als jonge ouder zeker en vast nood aan. En wees gerust je baby of peuter zal zich niet vervelen want niets leuker dan een nieuwe omgeving te ontdekken!

 

 

Ga je ook met een baby of peuter op vakantie? Wij hebben een aantal campings geselecteerd die ideaal zijn voor jonge gezinnen. Klik hier voor het overzicht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *