Skip to main content
Normandië Granville

Op ontdekking in Normandië

Mama Lien trok samen met haar zoontjes Grote Broer (net 7) en Kleine Broer (4,5; ‘half vijf’ noemt hij het zelf) naar Camping Les Coques d’Or in Genêts – in Normandië. Ze doet speciaal voor de lezers van het Vacansoleil Magazine verslag van een heerlijk ontspannende vakantie.

Trouwe campingfans

Wij reisden al naar verschillende campings, en het lijkt alsof we elk jaar wat meer rust opzoeken. (Zeg nu niét ‘oud worden, zeker?’ – dat denken we wel in onszelf 😉 )
We startten in Le Pommier, een gigantisch zwemparadijs met héél veel campinggasten. Daarna trokken we al naar Iris Parc Le Grand Dague en naar Iris Parc Le Château de Galaure.  Dit keer trokken we dus naar een nog kleiner exemplaar, wat natuurlijk heel anders aanvoelt. Zo moet je je stokbrood wel even de avond voordien bestellen bij de cafetaria en is er in het restaurantje enkel keuze uit pizza of een dagmenu. Daar staat tegenover dat alles heerlijk dichtbij is, zodat de jongens zelfs alléén (met z’n tweetjes) naar het speelpleintje mochten.

Speelplein

Jaja, de mama heeft grenzen verlegd hoor deze vakantie 😉

Camping Les Coques d’Or

Op maandag trokken we naar de supermarkt, verkenden de omgeving van de camping (en ontdekten dat we de Mont St-Michel konden zien van op enkele meters van de ingang van de camping) en relaxten wat bij het huisje (een Bali stacaravan). Met een taske koffie.

Koffie

Zoals wel vaker het geval is in Frankrijk, was de 3G-internetverbinding er helemaal niet goed. Zij die mij kennen weten dat lopen, dat overal een hype lijkt, niet aan mij besteed is. Maar als ik om 18u50 ontdek dat ik bij de receptie – die nog geopend is tot 19u – een WiFi-pass voor de hele week kan kopen (voor 10 euro), ja dàn kan je mij een spurtje zien trekken hoor 😉

Kamer Bali stacaravan
Ondertussen voelden de jongens zich al thuis – Hun huis is waar hun stripboeken zijn.

Op stap

Op dinsdag was het zover, het hoogtepunt van de reis: Mont St-Michel bezoeken. Ik moet zeggen, mijn verwachtingen waren hooggespannen maar de berg heeft ze weldegelijk ingelost. Mooi, mooi, mooi.

Le Mont Saint Michel

Wegens hoogseizoen was het er koppen lopen, maar toch hing er een gezellig sfeertje. We bleven langer dan we vooraf gedacht hadden, waardoor er tot spijt van de zonen geen tijd meer was om nog te gaan zwemmen. Niet dat ze zoveel te klagen hebben hoor, op àlle andere dagen konden ze een plonsje doen. Eerst nog in het ‘binnenzwembad’ maar de volgende dagen stond – volgens Kleine Broer – het  ‘deksel’ van het zwembad open en konden we ook buiten zwemmen. Allé, zij konden zwemmen/drijven/spetteren/plonsen, wij konden eventjes meedoen en ons daarna met een boekske installeren 😉

Zwembad op de camping

De volgende dagen trokken we nog naar het stadje Granville en naar het strand nabij de camping. Gepakt en gezakt met zwemkledij, zwemarmbandjes en zwembanden vertrokken we. Dit alles bleek lichtjes overdreven want de zee had blijkbaar andere dingen te doen en was nergens te bekennen 🙂

strand van Dragey
Op het strand van Dragey

Inmiddels zijn we uitgerust terug thuis… de zoektocht naar een camping voor volgend jaar kan beginnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *