Skip to main content
Norcenni Girasole Club, Toscane

Een deugddoende dosis waterpret, zon en pizza in Toscane

De familie De Vadder gaat reeds heel wat jaren op reis met Vacansoleil. Het gezin verloor hun hart op camping Norcenni Girasole Club in Toscane. Zo ook de 16-jarige dochter Rani. Ze schreef voor de lezers van het Vacansoleil Magazine graag haar vakantieverhaal neer.

Favoriete camping

Al twee keer kozen we Camping Norcenni Girasole in Italië uit als bestemming, met als reisorganisatie Vacansoleil. Niemand kan ontkennen dat Italië een goede keuze is; warme, zwoele dagen met weinig regen, gastvrije mensen en gezellige, pittoreske stadjes, om nog maar te zwijgen over de heerlijke pastagerechten of de met pittige kruiden overladen pizza’s.

Familie De Vadder op camping Norcenni Girasole Club

Onze stacaravan was dicht bij het zwembad gelegen zodat ik – als zestienjarige – de gelegenheid had om te kiezen wanneer ik een plonsje ging wagen en wanneer ik me weer wilde terugtrekken binnen de muren, om wat verkoeling te zoeken onder de airco. Zelfs voor kleinere kinderen was de afstand nog doenbaar, want ook mijn jongere broertje liep wel eens op eigen houtje terug naar onze caravan – al deelde hij dat niet altijd mee vooraleer te vertrekken!

Voor vijf personen was er voldoende plaats, zeker door het uitklappen van de bank tot een slaapbank. ’s Avonds konden we genieten van een fris slaatje of een barbecue op het aangebouwde terrasje – koken met het hele gezin – waardoor we steeds buiten konden eten. En als het regende, was er nog altijd een dekzeil dat ons afschermde!

Omdat onze stacaravan centraal gelegen was, bij één van de restaurants en het zwembad, was het fijn om ’s morgens met mijn vader te gaan joggen. We liepen dan de camping rond – want ook daar is wel een gelegenheid voor – en probeerden zo veel mogelijk de schaduw op te zoeken als het warmer werd. Eenmaal klaar met onze ochtendtraining, was het gemakkelijk om ineens de paar meter verder naar de winkel op de camping te lopen, die versgebakken broodjes en croissants verkocht.

En om het zweet af te spoelen, plonsden we nog snel in het dichtstbijzijnde zwembad – dat ook voor volwassen diep genoeg is – en trokken een paar baantjes.

Oneindig veel waterpret

Handig aan Camping Norcenni Girasole Club is ook het feit dat er verschillende zwembaden zijn. Omdat onze stacaravan bovenaan de camping was gelegen, konden we de lagunes goed bereiken. Die zijn zeer kindvriendelijk en zorgden dus voor wat meer ontsnapping voor de ouders. Ze zijn niet zo diep en overdekt met een zachte ondergrond, zodat kleine kinderen zich niet pijn kunnen doen.

Zwembad camping Norcenni Girasole Club

Ook leuk is dat er nog één zwembad is voor de oudere kinderen, de jeugd en de volwassen. Dat is een stuk dieper, niet erg groot, maar makkelijk bereikbaar. Voor ons gezin – twee jongere kinderen, een oudere dochter en twee volwassen – was dit dus perfect.

Terwijl ik me eventueel naar het diepere zwembad verplaatste, konden de kleintjes in de zelfde omgeving blijven en genieten van de waterglijbaan – die alleen toegankelijk met band – en de andere zwembaden.

Voor elk wat wils

Ook al was onze stacaravan nogal ver van het hoofdplein gelegen, ook daar was een oplossing voor. We gebruikten het treintje – dat op de drie belangrijkste punten van de camping stopt – om naar beneden te gaan. Natuurlijk is dat ook weer een belevenis voor iedereen en heeft het zo zijn charmes.

Nog leuker is het om de jongsten te zien springen dansen op de liedjes van de animatoren, die elke dag ook even langs het zwembad komen om de kinderen te amuseren.

Je hoeft dus niet per se helemaal naar de andere zwembaden om hen tegen te komen, want ze gaan ze iedere dag de beide poelen af.

Ook voor mij was er wat te doen. Er was onder andere een disco, die pas toegankelijk is als je zestien jaar bent, en waar je nieuwe vrienden kon maken.

Maar ook net buiten de camping was er wat te doen. Zo was er de gelegenheid om op de dichtbijgelegen ranch te gaan paardrijden – ervaring niet verreist! Je kon kiezen of je wilde galopperen of gewoon wandelen en de rit voerde door de typische Italiaanse wijngaarden; een hele fijne ervaring!

Voor ouders was het zelfs mogelijk om iets verderop een wijntje te gaan proeven, vers uit de wijngaarden van Sting.

Vanaf de camping had je de gelegenheid om een paar dichtbijgelegen steden te bezoeken. Wij bezochten onder andere Luca, Firenze en het wat verdere Volterra. Zo was het mogelijk om een afwisseling te creëren tussen op de camping blijven en daar zwemmen, joggen, zonnen of sporten – zoals tafeltennis, tennis en beachvolleybal – of de streek zelf te gaan verkennen.

Onze vakantie was meer dan geslaagd en we keerden allen zongebruind en ontspannen weer terug naar huis.

Rani De Vadder

Toscane

Ook zin in een heerlijk ontspannende camping vakantie in Toscane? Bekijk hier ons aanbod.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *