Skip to main content
Corsica, Perla di Mare

Op vakantie naar Ile de Beauté, oftewel Corsica

Salescoördinator Kim doet verslag over haar vakantie op Corsica:

Als sales coördinator zie ik veel verschillende campings voorbij komen. Ik kan daarom ook niet wachten om zelf naar een camping van mijn keuze te gaan. In mei vorig jaar was het zover en mocht ik kiezen uit ons grote aanbod. Geen gemakkelijke keuze, want geef toe: 500 campings, dat is héél wat. We besloten om voor Corsica te kiezen, Ile de Beauté: letterlijk eiland van de schoonheid.

Driesterrencamping Perla di Mare

Voor ons sprong de driesterrencamping Perla di Mare er direct uit. En met zo’n naam, Parel van de zee, beloofde dat niets dan goeds. Ook onze reisperiode kon niet beter vallen, want in het voorjaar is deze paradijselijke plek op zijn mooist, met een ontluikende bloemenpracht.

Voilà, de kogel was door de kerk en de bestemming lag vast! Nu nog uitdokteren hoe we het gemakkelijkst op onze bestemming konden komen. Een lange rit in de auto en een transfer via de ferry zagen we niet zitten. Wij vlogen vanaf Brussel met Brussels Airlines naar Figari. Je hebt voldoende mogelijkheden, zo vliegt KLM dagelijks naar verschillende vliegvelden op Corsica. Op het vliegveld stond onze huurauto klaar en in ongeveer anderhalf uur waren we op de camping.

Een pareltje

De camping grenst aan een parelwit zandstrand met helderblauw water. De stranden van de Costa Serena strekken zich langs vrijwel de gehele oostkust uit. Ook het zwembad is werkelijk een pareltje. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op het strand en het eten is ook nog eens van hoog niveau. Veelbelovend….

Zwembad Perla di Mare

De omgeving verkennen

We hebben heerlijk genoten op camping Perla di Mare , maar natuurlijk trokken we er af en toe ook eens op uit voor een leuk uitstapje.

Een klein beetje sport

Een klein beetje sport stond ook op ons programma, dus we besloten om in bikini en met sportschoenen aan de Solenzara rivier af te dalen richting Col de Bavella van Corsica. Wat een geweldige en onvergetelijke ervaring! Klimmen en springen in een idyllische setting tussen de prachtige bassins met de mooiste kleuren van de natuur om ons heen. Onderweg kwamen we enkele kleine watervallen en natuurlijke glijbanen tegen terwijl we genoten van de prachtige bergmassieven.

Solenzara

Bonifacio

Een andere daguitstap deden we naar Bonifacio, gelegen aan de zuidelijke kaap van het eiland. Het wordt de meest merkwaardige plaats van Corsica genoemd en was zeker één van de highlights van onze vakantie. Het stadje ligt bovenop een massieve rots, 80 meter boven zee. Er reed een treintje naar de citadel, waar net een lokale markt plaatsvond. We maakten ook een boottocht langs verdoken baaien. Hier konden we waarnemen hoe de zee diverse merkwaardige uithollingen in de wanden uitgesleten heeft. Op de foto kan je zien hoe één van deze uithollingen exact dezelfde vorm heeft als het eiland.

Bonifacio

Dagtrip naar Calvi

Calvi stond ook op ons programma voor een dagtrip. Hier hebben we rondgewandeld in het centrum. Een tip voor de duikers onder jullie: in Calvi heb je twee duikcentra pal in de kleine haven, je kan ze echt niet missen. Blijkbaar zet het landschap zich hier onder water in al haar schoonheid voort!

Aan het gezellige havenstadje Porto-Vecchio, gelegen aan de Oostkust van het eiland, hebben we een bliksembezoek gebracht. Hier kun je heerlijk genieten op de vele terrasjes. We kunnen iedereen aanraden om op reis te gaan naar Corsica. Dit eiland is een uniek erfgoed met vele schatten. We hebben genoten van al het moois wat dit prachtige eiland te bieden heeft!

Ben jij ook benieuwd naar dit prachtige eiland? Bekijk dan onze topcampings hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *