Skip to main content
Pont d'Arc, Ardèche

Twee keer dezelfde vakantieplek: doen of niet?

Sandy genoot haar vakantie op familiecamping Les Ranchisses in de Franse Ardèche. Deze camping tussen de groene heuvels, pal aan een romantisch riviertje is een paradijs voor wie houd van waterpret en veel sfeer! Sandy ging voor de tweede keer naar deze topcamping…

Tuurlijk! Als het goed is, waarom niet?

Dan weet je wat te verwachten ook natuurlijk, maar is het nog steeds zo? Ja hoor, 2 zwembaden, een kinderbadje, glijbanen, 16+ gedeelte met zwembad, sauna, jacuzzi, hamman en fitness. Alles goed onderhouden, voldoende zon en schaduw en een tof animatieteam dat zowel overdag als ’s avonds voor de nodige ontspanning zorgt.

Sommige avonden was er een show of optreden, voorafgegaan door de kidsdisco voor de kleinsten, én hun ouders.

In de epicerie kan je ’s morgens een baguette verkrijgen en koffiekoeken en tot ’s avonds allerlei eten voor wie zijn eigen potje kookt. Wie liever op restaurant gaat, kan dit in het restaurant, zeer gekend in de omgeving, dus best reserveren. Pizza’s, lokale keuken, slaatjes en frietjes, alles is er en zeer lekker! Afhalen is ook mogelijk.

De 1e dagen zorgde de Mistral voor een letterlijk fris windje, maar nadien was het lekker warm. Veel volk in en rond het zwembad en dus gingen we ook eens naar de markt in het middeleeuwse Largentière en naar de stranden van Labeaume ( een aanrader want veel minder toeristisch dan deze van Vallon Pont d’Arc!) en deden wat terrasjes in Ruoms.

De laatste avond werden we nog getrakteerd op een spectaculair onweer boven de Ardèche en wisten we meteen hoe het komt dat de streek zo groen is.

Bij vertrek de stacaravan gepoetst en een fles wijn ontvangen als herinnering aan een leuke vakantie …

Sandy Declercq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *