Skip to main content
Vendée marais

Top 15 niet te missen activiteiten in de Vendée!

Vertrek op ontdekking in de Vendée!

De Vendée is gelegen in het zuiden van de Loirestreek en heeft heel wat troeven in petto! Een ongerepte kust met enorme zandstranden en tal van natuurreservaten met een rijke fauna. Kortom, de ideale vakantiebestemming voor actieve natuurliefhebbers. Verblijf op één van onze campings in de Vendée en ga op ontdekking in de streek. Wij inspireren je graag met onze top 15 activiteiten voor uw familievakantie!

1. Een dagje strand op de eilanden of aan de kust

Eén van de grootste troeven van de Vendée is ongetwijfeld de 140 kilometer lange kust. Brede stranden, omgeven door duinen en dennenbossen. Er is voor elk wat wils, brede zandstranden zoals dat van Talmont Saint-Hilaire, Tranche-sur-Mer en het eiland Noirmoutier. Of kies je voor de rotsachtige baaien van het Yeu eiland? Wij raden het strand van Saint Jean de Monts aan, het favoriete strand van de kinderen. Er zijn tal van activiteiten, zo kan je er rollerbladen of zeilwagenrijden. 

2. Vissen bij laagwater

Misschien deed je het vroeger ook wel eens als kind. Vissen en schelpdieren zoeken wanneer het laag tij is. De kust van Vendée leent zich hier perfect toe. De meest gekende plekjes zijn Aiguillon-sur-Mer of de baai van Bourgneuf, maar ook Noirmoutier voornamelijk voor oesters. Het enige dat je nodig hebt is een emmer, een paar laarzen en vertrekken maar! Controleer wel de tijden van hoog en laag water voor je begint!

3. Oversteek van de passage du Gois

Het prachtige eiland Noirmoutier is gemakkelijk bereikbaar vanaf het vasteland dankzij een brug, maar we zijn ervan overtuigd dat je de passage du Gois veel leuker zult vinden! Deze 4 kilometer lange weg wordt enkel tijdens laagtij zichtbaar. Je kan de passage met de auto of zelfs per fiets oversteken. Een unieke ervaring!

4. Bezoek aan de zoutmoerassen

Het ontginnen van het witte goud is sinds de 7e eeuw één van de belangrijkste activiteiten van de regio geweest. Het is magisch om langs de enorme zoutmoerassen van Saint Hilaire de Riez, Noirmoutier of van het eiland Olonne te lopen. De arbeiders leggen met plezier hun werk en hun dagelijks leven uit.

5. Een boottocht op de monding van de rivier Payré

Deze plek, ook wel bekend als Havre du Payré, is een plaats waar drie verschillende stromen samenkomen en de thuisbasis van uitzonderlijk natuurschoon. Maak een leuk familie uitje en bewonder vanop een kleine boot de zee, de duinen, het strand van Veillon, de dennenbossen, de oesterhaven van La Guittière en de trekvogels die voorbij vliegen!

6. Zeilen in Sables d’Olonne

Nog nooit gaan zeilen? Dan is nu het ideale moment om het eens te proberen. Dé zeilhoofdstad bij uitstek is namelijk Sables d’Olonne! Er zijn hier verschillende clubs vinden. Kies jij voor windsurfen, catamaran varen of zeilwagenrijden op het strand? Tieners vinden de initiaties windsurfen, kitesurfen of kanoën langs de stranden absoluut top!

7. Een boottocht op het Marais Poitevin

De bijnaam van het Marais Poitevin is niet voor niets “Groen Venetië”. Er zijn namelijk 100.000 hectare grachten en weiden met de hand aangelegd en het is er ongelooflijk groen! Het is een uniek natuurgebied met meer dan 250 vogelsoorten. Maak een rondvaart in een bootje met een gids als je optimaal wil kennismaken met het moeras.

8. Een fietstocht in de bos

De Vendée biedt niet minder dan 1.100 kilometer fietspaden, langs de kust, in het hart van de Marais Poitevin of in de bos. Neem je stalen ros mee langs de talrijke gemarkeerde paden om het platteland van Vendée te ontdekken. Je doorkruist de bossen, steekt rivieren over, trotseert de heuvels en ontdekt kleine charmante dorpjes.

9. Wandelen langs de kust of op het platteland

Dit is waarschijnlijk één van de beste manieren om te genieten van de prachtige landschappen die de Vendée te bieden heeft. De gemarkeerde routes zijn talrijk, dus, trek die wandelschoenen aan en ga! Wij raden aan de Sente de la Meule op het eiland Yeu aan, die je meeneemt langs de ruige kust en de mogelijkheid biedt om te zwemmen tijdens een paar welverdiende pauzes.

10. Een buitengewone dag in Puy du Fou

Het is onmogelijk om in de Vendée op vakantie te gaan met het hele gezin zonder dit historische themapark te bezoeken. Puy du Fou werd reeds vele malen bekroond en werd in 2017 verkozen tot beste themapark. Neem een duik in de geschiedenis dankzij verschillende grandiose shows die doorgaan tot de zon onder gaat. Races, gladiatorgevechten, gereconstrueerde dorpen uit de middeleeuwen enz. Je weet niet waar eerst te kijken!

11. Dieren observeren in een natuurreservaat

De Vendée is vol van unieke fauna en flora. Breng een mooie dag buiten door tussen de dieren. Het Nationaal Natuurreservaat van Casse de la Belle Henriette, dichtbij Tranche-sur-Mer, heeft een lagune waar je trekvogels uit alle windstreken kunt vinden.

12. Spoorfietsen in Commequiers

Wil je een uitstapje maken weg van de platgetreden paden? We hebben wat je zoekt! In het oude station van de stad Commequiers kan je op een wagon met pedalen langs de rails van de oude spoorweg fietsen. Gegarandeerd een leuke activiteit voor de hele familie!

13. Een rit op de Vendée Spoorweg

Ga aan boord van de stoomlocomotief en doorkruis het platteland van de Vendée gedurende 22 kilometer. Opstappen in Mortagne sur Sèvre en afstappen in Herbiers. De trein wordt getrokken door een oude stoomlocomotief die uw kinderen misschien wel doen denken aan de “Hogwarts Express”!

14. Een rit met paard en koets in het zuiden van de Vendée

Vanuit het dorpje Maillezais kan je in een comfortabele koets de landschappen van Marais Poitevin ontdekken. De paarden nemen je mee voor een traject van 6 kilometer en je bent ongeveer een uurtje onderweg. De kinderen vinden de kennismaking met de paarden zeker en vast onvergetelijk!

15. Een tocht met de luchtballon

Van bovenaf zien de landschappen van de Vendée ook geweldig uit! Een ballonvaart is hier een populaire activiteit. Vlieg over heuvels, rivieren en boven de dennenbossen. U kunt zelfs vliegen over themapark Puy du Fou. Prachtige uitzichten verzekerd!

Zin gekregen om al deze prachtige plekjes met eigen ogen te ontdekken? Boek dan nu uw camping in de Vendée! Klik hier voor ons aanbod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.