Skip to main content
Iris Parc Le Ty Nadan

Op (her)ontdekking in het schitterende Bretagne

Asterix en Obelix achterna …

Op 12 april 2017, één van de eerste mooie lentedagen, trok ik samen met Tom, de Content Marketing Coördinator van Vacansoleil Frankrijk, richting Zuid-Bretagne. We hadden de avond voordien net onze handtekening gezet voor de overname van een nieuwe camping voor Iris Parc (partner campingketen van de Vacansoleil groep). Omdat we samen in Bretagne (St-Malo) moesten zijn voor een event van toerisme bloggers, was dit de ideale gelegenheid om deze nieuwe camping uitgebreid te bezoeken. Ikzelf was er in mei 2016 al een kijkje gaan nemen samen met de directie van Iris Parc, maar nu de overname van de camping een feit was, wilde ik samen met Tom de camping uitgebreider bezoeken. Asterix en Obelix (ik laat in het midden wie wie is 😉 ) zouden “Bretagne” herontdekken.

Bretagne (her)ontdekt

Waarom een nieuwe Iris Parc camping in Bretagne ? Na vele jaren ervaring in de toeristische sector heb ik de indruk dat Bretagne vergeten wordt door onze Belgische klanten. Het is een aparte Franse regio die alles te bieden heeft wat onze Belgische klanten kunnen appreciëren.

Schitterende natuur met glooiende landschappen, zeer mooie stranden (en jawel veel meer dan rotskusten, werkelijk mooie zandstranden), een bevoorrecht klimaat dankzij de warme golfstroom die rondom Bretagne gaat, leuke dorpjes, pittoreske vissersplaatsjes, een rijke cultuur en last but not least een heerlijke gastronomie. Vis-en schaaldieren à volonté en natuurlijk de befaamde Bretoense pannenkoeken (zoet of zout). Geen Bretoense wijnen, maar je bent in Frankrijk dus aan wijn geen enkel gebrek.

Voeg daaraan toe een zeer eigenzinnige lokale bevolking die bijzonder fier is op hun regio, maar tegelijkertijd bijzonder gastvrij en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie in Frankrijk.

Weer totaal anders dan de Provence, Ardèche of Languedoc, maar toch echt Frankrijk !

Le Ty Nadan ***** wellicht één van de mooiste en groenste van Bretagne

Aangekomen op Le Ty Nadan valt ons de mooie rivier meteen op : de Ellé slingert zich dwars doorheen de camping die midden in het groen verscholen ligt. Deze rivier is meteen de grote troef van de gezellige camping en is een fantastische natuurlijke attractie. De rivier Ellé is de basis van de vele wateractiviteiten op de camping, je kunt er zwemmen (er is een eigen strandje) je kunt vissen en de kids kunnen volop ravotten.

De eeuwenoude bomen langsheen de rivier en op de camping geven de camping een kleinschalige indruk terwijl je toch op een camping bent van 325 staanplaatsen. Er is plaats voor luxe-stacaravans, vooraf ingerichte tenten en voor je eigen tent, caravan of camper. Alles is trouwens ingepland met veel respect voor de rivier, de mooie bomen en het landschap. We ontdekten er zelf een schitterende boom (foto) met maretak, wat ons verhaal van Asterix en Obelix uiteraard compleet maakte want iedereen weet dat onze druïde Panoramix zijn toverdrank maakt op basis van … maretak.

Nooit eerder zoveel activiteiten gezien georganiseerd op de camping zelf

De zeer sympathieke huidige managers en vroegere eigenaars van de camping Le Ty Nadan, Bruno en Annie Keryhuel, hebben op deze camping zeer veel activiteiten in eigen beheer opgezet. Bruno Keryhuel blijft in dienst van Iris Parc om zijn levenswerk en de vele activiteiten in goede banen te leiden. Vele activiteiten zijn rondom de rivier:  2 prachtige klimparcours (1 voor kleintjes en 1 voor ouderen), een kabelbaan over de rivier, de langste abseilbaan van Bretagne, eigen kano’s op de rivier, een heuse manège met meer dan 20 paarden, segway’s, een klimmuur en nog veel meer. Daarnaast uiteraard een aquapark met glijbanen en een groot overdekt zwembad. Een beschrijving van alle activiteiten zijn te vinden op de website van Vacansoleil.

De stranden van Zuid Bretagne en Quimperlé

Omdat we zelf geen idee hadden van de strandmogelijkheden in Bretagne, zijn we op het einde van de dag 20 minuten verder gereden naar het vakantieplaatsje Guidel. Tot onze verbazing geen stereotype “Bretagne” rotskust maar wel 2 mooie prachtige zandbaaien met een gezellige jachthaven en leuke terrasjes. Voor wie Bretagne, vele activiteiten én strand wil, is deze camping echt ideaal. Vanop de rivier kun je vanaf de camping helemaal tot naar de zee kanoën.

In het prachtige historische stadje Quimperlé, op 11 kilometer van de camping, kun je heerlijke flaneren en vind je een paar voortreffelijke restaurantjes en terrasjes. Ideaal om de de dag af te sluiten.

Ons eindoordeel na ons bezoek op 11 april 2017 : een prachtige 5 sterrencamping met een 10 voor sfeer, gezelligheid en activiteiten, een 10 voor de prachtige natuur en dit alles gecombineerd met Franse en Bretoense flair en de garantie van comfortabele accommodaties van Vacansoleil.

Een echte aanrader voor onze Belgische klanten. Wij zijn alvast reuze enthousiast met deze nieuwe aanwinst in ons programma.

Ik wens u alvast veel amusement met de voorbereiding van uw (Bretagne) vakantie,

Pierre Fivet

Directeur Vacansoleil België/Frankrijk

(alias Obelix 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *