Skip to main content
Carnac

Top 5 blogs voor het plannen van je vakantie in Bretagne

Wil je meer weten over Bretagne? Ontdek onze selectie van artikels, geschreven door bloggers die verliefd zijn op de regio en wat ze te bieden heeft. Ze zijn voor jou ter plaatse geweest en delen met plezier hun advies en tips, zodat jij je kampeervakantie nog beter kan voorbereiden.

1. Wandeling langs kapellen en megalieten

 

Bretagne megalietWat doe je als de zon schijnt en de lucht strakblauw is? Juist, een wandeling maken. Betty Rombout neemt je mee op de 13 kilometer lange route ‘Chapelles et Mégalithes’ (wandeling nummer 39), die start aan het Lac au Duc in Ploërmel.

Lees het artikel van Betty op haar blog: klik hier

2. 5 x doen in Bretagne

Bretagne Ploumanac’h

Dwalen langs de kust van Ploumanac’h, naar het einde van de wereld lopen bij Cap Fréhel, het eilandgevoel ervaren op Ile de Bréhat, crêpes eten in Perros Guirec, terug naar vroeger in Lannion… Rosanne Langenberg heeft inspiratie op overschot voor een originele uitstap.

Lees het artikel van Rosanne op haar blog: klik hier

3. Ontdek Erquy: wandelen, fietsen en versgevangen sint-jakobsschelpen

Bretagne Erquy

Le grès rose d’Erquy in de Côtes d’Armor is een gezinsbadplaats van ‘pierre de sable’, roze zandsteen. Het is er heerlijk wandelen en fietsen op de paden die de tien zandstranden met elkaar verbinden. Christel Bedert neemt je mee op een wandeling langs de GR34 en een fietstocht langs de voies vertes.

Lees het artikel van Christel op haar blog: klik hier

4. Het échte Bretagne ervaren met een local

Bretagne kajak

Ontmoet, om het “echte” Bretagne te leren kennen, de gepassioneerde Bretons tijdens een originele activiteit. Bijvoorbeeld: met een zeekajak naar een ‘tropisch’ eiland, vissen in een belly boat of met een catamaran naar een van de mooiste stranden van Europa.

Lees het artikel van Dionne op de blog Reishonger: klik hier

5. Pêche a pied: zoek zelf je zeevruchtenschotel bij elkaar

Bretagne fruits de mer

Wie Bretagne zegt, zegt fruits de mer, maar wist je dat je deze bij laag water ook gewoon zelf kan plukken op het strand? Alet Venhuizen toont hoe je de schelpen vindt én hoe je ze klaarmaakt.

Lees het artikel van Alet Venhuizen op haar blog: klik hier

Heb je de smaak te pakken voor een kampeervakantie in Bretagne? Bekijk hier de leukste campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *