Skip to main content
Le Pommier glijbaan

De familie Vercammen test camping Le Pommier

Een tijdje geleden plaatsten we hier een oproep omdat we op zoek waren naar een familie die een weekje camping Le Pommier in de Ardèche wou gaan testen voor het Vacansoleil Magazine. We kregen massaal veel enthousiaste reacties en de familie Vercammen waren de gelukkigen! Oma Linda doet verslag van een heerlijke vakantie met haar kleinkinderen:

Op naar de Ardèche

Tijdens onze reis hadden we wat vertraging opgelopen, we belden dan maar de receptie om te verwittigen dat we later dan 18 uur zouden aankomen. Ik kon kiezen in welke taal ik bediend wilde worden, Frans of Engels, oef, wat een opluchting. Aan de andere kant van de lijn kreeg ik een heel vriendelijke meneer, ik had er meteen een aangenaam gevoel bij, toch zeker al geen nors personeel dacht ik. Onze laattijdige aankomst was zeker geen probleem, wat een geruststelling, er bleef zeker iemand tot 19 uur en erna was er nog altijd de nachtwaker, we moesten gewoon bevestigen dat we zeker die dag aankwamen.

De receptionist heeft ons een hele goede uitleg gegeven, alle info werd nog eens door middel van folders meegegeven in handige draagtas zodat men nadien nog alles eens na kan kijken. We kregen ook een plan van heel het domein, heel handig want het is er wel groot. Onmiddellijk kregen we ook het animatieprogramma mee voor die week, we zouden ons zeker niet vervelen!

Camping Le Pommier

Heerlijk genieten

Op vakantie wil je geen zorgen, daarom lanceerde camping Le Pommier een nieuw is een betaalsysteem met polsbandje, het”cashless horloge”. Heel gemakkelijk, je kan het op verschillende punten laten opladen en zo betaal je overal op de camping. Je kan het zelfs in het water aanhouden tijdens het zwemmen, dan loop je zo naar de bar om een lekker drankje of je kan iets eten in de resto van het waterpark. Bij vertrek krijg je het resterende bedrag gewoon terug.

Heb je honger maar geen zin om te koken? Maak een gezellige wandeling naar het grote restaurant, 7/7 open, heel vriendelijke bediening én lekker eten! Het kindermenu met hamburger smaakte mijn kleinkinderen enorm! Nadien konden ze nog volop spelen op het grote terras en wij hebben nog een flesje wijn genomen. Echt vakantie! Naast het restaurant is er ook een bar met dansvloer en een ijsjestoog. Op het grote terras met prachtig uitzicht over de vallei staat ook het podium.

De dag nadien zijn we rustig wakker geworden met het gefluit van de vogeltjes. We hebben koffie gezet en genoten van de omgeving, de buitenlucht en de geluiden van de natuur. De dag begon frisjes maar de zon gaf al vlug de nodige warmte. Het afdak boven het terras aan de stacaravan kwam van pas, dit hield de felste zonnestralen tegen.

De eerste dagen was het fris ’s nachts dus hebben we aan receptie nog extra dekens gevraagd. Een beetje later werden deze al bezorgd aan de stacaravan. De elektrische verwarming in de keuken hebben we niet veel nodig gehad. De temperaturen kunnen vlug veranderen in de Ardèche.

Familie Vercammen Le Pommier

Luxe stacaravan

Met de aankopen van de lokale markt hebben we kokeneten gespeeld met de kleinkinderen. De grote ijskast is heel praktisch, je kan er veel in kwijt waardoor je niet teveel naar de winkel moet gaan. Er is ook een apart dievriesgedeelte waar je veel ijsjes in kwijt kan.

Een Waikiki is een echte luxe stacaravan. Heel netjes. Koken op het gasvuur was net als thuis met 4 branders. De microgolfoven is ook erg handig. Afwassen was geen probleem, ik had goede helpertjes bij die maar al te graag oma wilden helpen.

Eindeloos veel waterpret

Camping Le Pommier heeft een enorm waterpark. We hebben er meerdere dagen over gedaan om overal ten volle van te kunnen genieten. Mijn kleinkinderen van 4 en 6 amuseerden zich enorm aan de piratenboot samen met hun nieuwe vriendjes.

Op de supersnelle glijbanen ben je pas toegelaten vanaf 1.20 meter maar er is echt waterpret voor iedereen. De turbo cycloon had bij ons het meeste bijval: eerst door glijbaan met lichteffecten en dan ronddraaien in de grote open cirkel om uiteindelijk door het zwarte gat naar beneden te kunnen glijden.

De halfpipe is voor echte durvers, de 1e keer hebben wij het met de ogen dicht gedaan. Je vertrekt met de waterband maar ziet niet waarnaartoe, dan hou je de handvaten wel stevig vast! Moet je gedaan hebben!

De zwembaden zijn omgeven door ligstoelen en parasols. Er is ook een bar (met lekkere mojito’s mmm…) en snackbar met waar je bijvoorbeeld frietjes, curryworst, hamburger, quiches, broodjes en zo veel meer kan halen. Je zal er zeker iets vinden om van te smullen want van waterpret krijg je honger!

Familie Vercammen Le Pommier

Op stap

Buiten de camping is er ook heel veel te ontdekken. Alleen al rondkijken tijdens een wandeling naar de prachtige natuur, de bergen, de planten, de rotsen… je komt tijd te kort om alles in je op te nemen.

Wij deden volgende:

De zondagsmarkt in Alba la Romaine,van 8 tot 12.30 uur met groenten, fruit, nougat, geitenkaas, vis en kledij. Gezellig dorpje om even in rond te wandelen, smalle straatjes en aparte huizen, gedeeltelijk autovrij.

Een aanrader is ook een bezoek aan de lavendel distillerie, museum/Lavandaïs in Saint-Remèze.

Ook de Pont d’Arc is mooi om eens te doen, maar misschien niet zo veilig voor kleine kindjes. Hier kan je zwemmen in een natuurlijke waterloop, omgeven door rotsen en de mooie rotsboog, je kan er ook kajakken. Belangrijk: je kan er ook naar toilet gaan er is een speciaal ecologisch systeem.

Ook Mirabel is zeker de moeite waard met bovenaan aan de ruïne een ongelooflijk prachtig uitzicht, heel indrukwekkend.

Familie Vercammen Ardèche Mirabel

Ik heb me reuze geamuzeerd samen met mijn familie. Elias wou er blijven wonen, zo leuk vond hij het! Nu nog heeft Elias heimwee naar Frankrijk. De natuur, de bergen, de salamander en de kleine diertjes die hij er ontdekte. Hij wil terug naar de glijbanen en de Waikiki stacaravan samen met oma, papa, mama, peter Hans en broertje Niels maar… ik ook hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *