Wielrennen Vacansoleil

Campings in geschikte wielrengebieden

Campings voor wielrenners

De sportieve fietsers kunnen hun hart ophalen in de gebieden en op de bijbehorende campings die speciaal zijn geselecteerd. In deze regio's vindt u uitdagende beklimmingen, duizelingwekkende afdalingen, en de bekende cols uit de grote wielerwedstrijden die u nu zelf kunt gaan (proberen te) bedwingen. Uiteraard zijn onze topcampings altijd voorzien van voldoende faciliteiten, zodat u zich na alle sportieve uitspattingen ook lekker kunt ontspannen en opladen voor de volgende dag.

Frankrijk

Voor de echte liefhebbers van wielrennen is een fietsvakantie naar Frankrijk natuurlijk een must. Rijd delen van de welbekende Tour of beklim de Mont Ventoux, er zijn mogelijkheden voor elk niveau. En natuurlijk wisselt u het fietsen af met bezoeken aan historische dorpen, musea en niet te vergeten: de heerlijke terrasjes.

wielrennen250x166-1.jpg

Italië

Italië is een zeer bergachtig land. Daarom is het wielrennen in Italië misschien nog wel zwaarder dan in Frankrijk of Zwitserland. Het is dus soms hard werken, maar de beloning is het zeker waard: de vergezichten zijn werkelijk adembenemend. En 's avonds kunt u op de camping heerlijk bijkomen met een drankje en antipasti.

wielrennen250x166-2.jpg

Oostenrijk

Oostenrijk is voor alle soorten fietsvakanties geschikt. Oostenrijk biedt uitdagende, steile beklimmingen en pittige afdelingen, maar ook vlakke stukken rondom prachtige meren en door charmante dorpjes. Het klimaat is, zeker voor een sportieve vakantie, ideaal. Houd wel een regenjack paraat wanneer u de bergen ingaat!

wielrennen250x166-3.jpg

Benelux

Wellicht minder bekend, maar ook in de Benelux kunt u fikse tochten maken op uw racefiets. Het gebied is zelfs ideaal te noemen voor wielrenners die nog niet naar hooggebergte willen gaan, maar wel meer willen dan alleen vlak rijden. U kunt zelfs de routes van de bekende wielerklassiekers in Limburg en de Ardennen gaan rijden.

wielrennen250x166-5.jpg