Mountainbiken Frankrijk Vacansoleil

Campings voor mountainbiken in Frankrijk

Dordogne

Een prachtige, groene streek die zeer in trek is om allerlei redenen, zoals middeleeuwse steden en culinaire verwennerijen. Hierbij kunnen we ook nog eens de 2000 kilometer aan mountainbike routes bij optellen. Ze zijn bewegwijzerd en voorzien van een keurmerk dat de moeilijkheidsgraad aangeeft.

250x166-1_fra.jpg

Auvergne / Aveyron

Wegen, paden, bergwegen en lanen: het afwisselende landschap van de Auvergne en de Aveyron is perfect voor mountainbikers. Talloze gemarkeerde en in gidsjes beschreven routes nodigen u uit om het gebied op een originele manier te ontdekken. De Auvergne en de Aveyron staan garant voor zo'n 4000 km aan gemarkeerde routes, voorzien van alle MTB faciliteiten.

250x166-2_fra.jpg

Campings

Provence

Deze regio staat bekend als een gebied voor cultuur- en natuurliefhebbers, maar is ook zeer geschikt voor een actieve vakantie. Dit gebied heeft zelfs een kwaliteitslabel gekregen van de ‘Fédération Française de Cyclisme', wat betekent dat u veilig en gezellig kunt mountainbiken. Het is het op twee na grootste gebied voor mountainbiking in Frankrijk.

250x166-3_fra.jpg

Jura

De Jura is een topbestemming voor mountainbike liefhebbers. Van de vallei van de Loue, via de heuvels van la Petite Montagne of de hoogvlakte van Grandvaux, tot de bergkammen van de Haut-Jura: er zijn meer dan 100 trajecten in de Jura, speciaal voor het mountainbiken. De trajecten zijn geschikt voor beginners én voor gevorderden.

250x166-4_fra.jpg

Languedoc / Roussillon

Een regio met veel diversiteit: van heuvels met wijngaarden tot besneeuwde bergtoppen en van kronkelende riviertjes tot uitgestrekte stranden. Het landschap varieert van vrijwel vlak tot ronduit bergachtig, dat is wel iets om rekening mee te houden bij het plannen van uw fietsvakantie.

regiolanguedoc.jpg

regiolanguedoc2.jpg