Mountainbiken Vacansoleil

Campingvakantie en mountainbiken

Mountainbiken op vakantie

De geselecteerde gebieden op deze pagina zijn zeer geschikt voor de mountainbikers onder u. Van glooiend naar bergachtig en bosrijk: deze gebieden hebben het allemaal. Daarnaast zijn ze voorzien van uitdagende mountainbike routes voor zowel beginners als gevorderden. Wij bieden campings in zowel de Benelux als wat verder weg gelegen landen als Spanje en Kroatië. De campings in mountainbike gebieden zijn altijd voorzien van faciliteiten als een zwembad en restaurant om lekker tot rust te komen na een intensieve dag op de pedalen.

Frankrijk

Mountainbiken is in Frankrijk razend populair en op tal van plaatsen zijn er mountainbike paden en circuits in verschillende moeilijkheidsgraden. De Franse benaming is VTT (Vélo Tout Terrain). De geoefende mountainbiker kan hier zijn hart ophalen aan de vele cols, pittige beklimmingen en legendarische afdalingen.

250x166-1_mtb.jpg

Italië

Ongetwijfeld een van de mooiste fietslanden van Europa. In Italië vindt u de perfecte combinatie van een heerlijk klimaat, zeer afwisselende landschappen, prachtige middeleeuwse stadjes en dorpen, een vriendelijke en gastvrije bevolking en, uiteraard, de fameuze keuken. Ideaal voor een culinair-sportieve vakantie.

250x166-2_mtb.jpg

Kroatië

Kroatië heeft een groot aantal mountainbike routes aangelegd. Ze zijn groot genoeg om lange tochten te rijden en zeer divers. De routes verschillen van niveau zodat er voor iedereen, van beginner tot gevorderde, een geschikt pad aanwezig is. Onderweg geniet u van de prachtige natuur en het heerlijke klimaat.

250x166-4_mtb.jpg

Regio's

Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om het veelzijdigheid en afwisselende landschap. De dagetappes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, zodat iedere biker vindt wat hij zoekt. Hellingen die het uiterste vergen van zelfs de méést fanatieke bikers onder ons, en afdalingen die de adrenalinespiegel tot ongekende hoogten doen stijgen.

250x166-5_mtb.jpg

Benelux

Ook heel dichtbij kunt u een sportieve vakantie op de mountainbike beleven. Zeker voor diegenen die zich nog niet aan het hooggebergte willen wagen is de Benelux zeer geschikt. En vergis u niet, ook in de Ardennen en Limburg kan het flink klimmen zijn, met duizelingwekkende afdalingen.

250x166-7_mtb.jpg