Amsterdam Vacansoleil

Citytrip Amsterdam

Amsterdam

Strand, cultuur en plezier gecombineerd in 1 bestemming, dat is Amsterdam. Op een camping in de buurt van deze wereldstad kunt u alle kanten uit. Laat uw auto lekker bij de camping van uw keuze, want het openbaar vervoer in Nederland is prima geregeld.

Campings bij Amsterdam

Camping Delftse Houtafstand tot Amsterdam 65 km

Stedentrip Amsterdam

Een klein landje met een grootse hoofdstad. Amsterdam is een stad waar u zich met gemak dagen kunt vermaken. Qua cultuur kunt u hier uw hart ophalen met de vele musea op allerlei gebied. Maar alleen al door de stad slenteren is een ervaring op zich. Met de vele grachten, steegjes, herenhuizen en talloze bruggen waant u zich in een andere tijd. En oja, kijkt u uit voor de fietsers?

Reisinformatie Amsterdam

Vanaf Schiphol, de luchthaven van Amsterdam, bent u in mum van tijd in het centrum van de stad met de trein. U kunt op Schiphol ook een auto huren en bent met maximaal een uurtje rijden op de camping van uw keuze. Het openbaar vervoer in Nederland is prima geregeld. Met de trein, tram en bus komt u bijna overal.

Bekende bezienswaardigheden

Rijksmuseum
10 jaar heeft het geduurd, voordat het Rijksmuseum helemaal verbouwd en gerestaureerd was. Het museum onderging een totale transformatie van zowel het gebouw als de collectie. Het resultaat is een prachtig museum met topstukken waarvan de Nachtwacht misschien wel bekendst is. Maar ook het melkmeisje van Vermeer en het zelfportret van Vincent van Gogh hangen hier. Trekt u er maar gerust een dag of meer voor uit als u alles wilt bekijken.

Anne Frank Huis
Het verhaal van Anne Frank is door miljoenen mensen over de hele wereld gelezen. Het originele achterhuis is nu een zeer drukbezocht en indrukwekkend museum. Hier kunt u zien en ervaren hoe het gezin Frank tijdens de Tweede Werldoorlog ondergedoken zat. Een bezoek met kinderen is prima mogelijk, maar er wordt aangeraden dat ze minimaal 10 jaar oud zijn. Een bezoek aan het Anne Frank Huis zal niemand onberoerd laten.

Amsterdam met kinderen

Artis
In hartje Amsterdam vindt u de oudste dierentuin van Nederland, Artis. Door de jaren heen is deze dierentuin flink uitgebreid en dus kunt u tegenwoordig op bezoek bij de apen in het apenhuis, maar ook een kleine wereldreis maken langs de Afrikaanse savanne, Zuid-Amerikaanse Pampa, de woestijn en het regenwoud. Allemaal met hun oorspronkelijke bewoners, uiteraard. Probeer ook zeker de voedertijden mee te maken waarbij u een interessante uitleg krijgt van de verzorgers.

NEMO
Alles wat ze altijd al wilden weten over wetenschap en technologie is hier te vinden. En het leuke is dat kinderen het ook zelf kunnen ervaren. Door middel  van expirimenten en leuke activiteiten leren ze al doende. De kleine ontdekkers zullen zich hier prima vermaken. Even lekker bijkomen kan op het prachtige dakterras met uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Winkelen in Amsterdam

P.C. Hooftstraat
De P.C. Hooftstraat is de duurste straat van Nederland. Met winkels van bekende modehuizen als Chanel, Prada en Louis Vuitton zult u wel over een goedgevulde portomonnee moeten beschikken om hier daadwerkelijk te shoppen. Ook leuk, en stukken goedkoper, is om een rondje te 'windowshoppen' en daarna neerstrijken op een terras. Wie weet ziet u de paperazzi in de struiken liggen of spot u zelf een BN-er (Bekende Nederlander).

9 straatjes
De 9 straatjes is de verzamelnaam voor 9 schilderachtige winkelstraatjes in de Amsterdamse grachtengordel. Een geweldig leuk wijkje bomvol vintagewinkeltjes, boetiekjes, winkels met woon accessoires, boekenwinkels restaurants en cafeetjes. Zeker weten dat u hier iets vindt dat helemaal naar uw smaak is.

Eten in Amsterdam

Het aanbod restaurants in Amsterdam is enorm! Zo'n beetje alle wereldkeukens zijn hier wel vertegenwoordigd en u vindt er iets in elke prijsklasse. Bekende restaurants zijn Loetje, met de beste biefstuk van Nederland, Nam Kee (vanwege de oesters) en het Okura waar u Japans kunt eten op sterren-niveau. Helemaal van deze tijd zijn de vele eetgelegenheden waar u biologisch en/of vegetarisch kunt eten. Vaak vers en héérlijk.

Enkele tips betreft de horeca in Amsterdam:

  • De fooi is in principe inbegrepen in de prijs, maar in Nederland is het wel gangbaar om een fooi achter te laten als u tevreden bent.
  • Zoek in de kleine straatjes en steegjes. Vaak komt u daar de lekkerste eettentjes tegen.

Eten met kinderen
Natuurlijk kunt u naar de bekende ketens als Mac Donalds, maar in praktisch elk restaurant in Amsterdam kunt u terecht met kinderen. Een kindermenu staat standaard op de kaart en is vaak iets van frieten met vis of vlees, en natuurlijk appelmoes! Wat ook altijd goed valt bij kinderen is een etentje in een echt oud-Hollandsch pannenkoekenhuis.