Veiling voor G-team v.v. DBS Eindhoven

Begin 2016 zette Vacansoleil Foundation een veiling op touw voor het G-team van v.v. DBS Eindhoven. De veilig werd een succes! Dankzij de opbrengst van de veiling hebben alle 25 voetbalsterren een nieuw trainingspak gekregen. Daarmee maken ze zeker de blits tijdens uitwedstrijden én de nieuwe outfits hebben de teamspirit natuurlijk een flinke boost gegeven!

Wat is het G-team?
Op verzoek van gemeente Eindhoven is tien jaar geleden het G-voetbal voor de jeugd binnen de voetbalvereniging DBS ontstaan. Tien jaar geleden konden kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking, die graag wilden voetballen, nog nergens daadwerkelijk lid worden van een voetbalteam. Tot gemeente Eindhoven met het verzoek kwam om deze kinderen wél de mogelijkheid te bieden om te voetballen in een eigen team.

Nu zijn er meerdere G-teams, die naast trainen ook competitie spelen, onder begeleiding van de KNVB. Op het veld, dat voor het G-team een half voetbalveld beslaat, laten de voetballers zien wat ze kunnen. Ze spelen twee keer 25 minuten en na afloop van de wedstrijd doen ze nog een rondje penalty schieten, zodat álle spelers een doelpunt kunnen maken en met een goed gevoel huiswaarts keren. Het G-team is nu volledig opgenomen in de structuur van v.v. DBS Eindhoven.

Een woord van dank
De geveilde items zijn gedoneerd door Rabobank, Eindhovens Dagblad, ADO Den Haag, PSV en onze Vacansoleil-collega’s van het Duitse en Franse kantoor. Iedereen hartelijk dank namens de Vacansoleil Foundation! Zonder deze bijdragen hadden we ons doel nooit behaald!

Ook dank aan onze vier Vacansoleil-jubilarissen. Zij besloten het bedrag dat normaal gereserveerd wordt voor een mooie bos bloemen, te doneren aan het G-team project. Helemaal super!

De trainingspakken zijn inmiddels enthousiast ontvangen en worden met trots gedragen. En of het daaraan heeft gelegen, weet niemand, maar wel staat vast dat G-team JG2 in 2016 voor het eerst kampioen is geworden. Een prachtige prestatie.

“Namens de kinderen en vrijwilligers van JG1 en JG2: bedankt!” Vacansoleil Foundation