Halve marathon voor 3 sportprotheses

Ter ere van de vijfde verjaardag van de Vacansoleil Foundation deed Theo van der Vlist mee aan de marathon bij Ayers Rock in Australië. De sponsoropbrengst? Die was goed voor drie nieuwe sportprotheses van paralympische atleten.

In mei 2017 kregen alle zakenrelaties van Vacansoleil en de Vacansoleil Foundation de mogelijkheid om Theo van der Vlist te sponseren voor de halve marathon in Australië. Ook werd er naar "kandidaten" gezocht, die een nieuwe prothese konden gebruiken voor het beoefenen van hun favoriete sport. Het resultaat? Theo liep succesvol de halve marathon én de firma O.I.M. zorgde voor een mooie sponsoropbrengst. Daarmee konden niet één, niet twee, maar wel drie atleten worden geholpen.

 

Simon Boer (21) traint nu voor de 5 km run
Simon Boer is een jonge atleet van 21 jaar. Hij is geboren zonder onderbenen. Zwemmen is zijn sport. Simon wil echter hardlopen om zijn bovenbenen te trainen. Hij droomt al lange tijd om bijvoorbeeld 5 kilometer te rennen. Dankzij de bijdrage van Vacansoleil Foundation kan hij nu op twee bladen daarvoor trainen.

 

Barbara van Bergen de pistes op
Barbara van Bergen heeft door een motorongeluk een laterale verlamming. Ze heeft al haar basketbalprestaties zelf mogelijk gemaakt door financiering te regelen met vrienden, familie en crowfundfunding. Naast basketbal zette ze kort geleden ook haar sportieve zinnen op wintersport. Ze wilt gaan skiën. Een deel van de sponsoropbrengst ging daarom naar een 'cockpit' voor op Barbara’s ski’s, gemaakt door Frank Jol, een van de beste prothesemakers. Barbara kan nu zittend skiën. Ze probeerde zich te kwalificeren voor de paralympische spelen in Korea, maar dat is helaas niet gelukt vanwege een valpartij. Volgende keer beter!

 

Anne Garttener (17) kan nu snowboarden
Anne Garttener is een getalenteerde jongedame van 17. Ze mist vanaf haar geboorte een onderbeen. Omdat Anne van snowboarden houdt, heeft Frank Jol ook voor haar iets gemaakt. Een aanpassing, zodat ze een snowboard kan proberen. Net als Barbara probeerde Anne zich te kwalificeren voor de paralympische spelen in februari 2018. De zes weken voorbereidingstijd bleek echter te krap. Zal het de volgende keer lukken?