Toch een zomerkamp voor de scouting groep GFB ll

Graag willen wij, scouting groep GFB II uit Eindhoven, de Vacansoleil Foundation bedanken voor een fantastisch zomerkamp. U vraagt zich misschien af wat de Vacansoleil Foundation te maken heeft met het zomerkamp van een scouting groep uit Eindhoven? Dat zal ik u vertellen!

Elk jaar gaan wij met een groep mannen tussen de 11 en de 15 jaar oud op zomerkamp. Deze leeftijdsgroep noemen we bij de scouting de verkenners. Dit jaar stond er een grote buitenland reis op de planning: naar Vierville-sur-Mer, Normandië om precies te zijn.

Natuurlijk heb je voor een kamp in Normandië ook financiële middelen nodig. Omdat wij het belangrijk vinden dat de verkenners zelf ook bezig zijn met hun kamp, hebben wij verschillende werkacties gedaan. Bijvoorbeeld het gooien van folders in de wijk, flyeren in het centrum van Eindhoven en het verkopen van scouting loten aan vrienden, familie en buurtbewoners. Naast de financiële middelen heb je ook vervoer nodig om in Normandië te geraken. Met een groep van 24 personen kom je al gauw op 3 busjes die gehuurd moeten worden.

Gelukkig had een van de leiding leden al een gratis busje geregeld. Dit scheelde aanzienlijk in de kosten. 3 busjes huren zou voor ons gewoon te duur zijn. Na het harde werken door de verkenners hadden we eindelijk het geld bij elkaar om de overige 2 busjes te kunnen financieren.

Helaas kregen wij op 19 mei het verschrikkelijke nieuws, dat onze (mede) leiding lid en goede vriend is komen te overlijden. Naast het feit dat dit ons allemaal heel hard persoonlijk raakte, kwam ook het zomerkamp in gevaar. Hij zou immers de busjes en het kosteloze busje regelen. We hebben hard ons best gedaan om het geld voor deze busjes bij elkaar te sprokkelen maar nóg een extra busje te huren was gewoon te duur.

Gelukkig ben ik werkzaam bij Vacansoleil op de afdeling Campingtainment. Uiteraard had ik al gehoord over  de Vacansoleil Foundation en heb ze gevraagd of zij steun zouden kunnen bieden in deze situatie. Gelukkig had Vacansoleil nog een busje beschikbaar in de periode dat ons zomerkamp zou plaatsvinden. Dit busje zouden wij zonder probleem mee kunnen nemen. Hierdoor heeft ons kamp toch nog kunnen plaatsvinden.

Daarom willen wij, alle verkenners en de leiders van scouting groep GFB, de Vacansoleil Foundation graag bedanken voor een zeer geslaagd zomerkamp. Zonder het busje van Vacansoleil hadden wij nooit zo veel interessante musea kunnen bezoeken en leuke activiteiten kunnen ondernemen.

De foto's van ons zomerkamp kunt u bekijken op
http://www.gfb2.nl/fotoboek/category/238-2013-zomerkamp.html

Bedankt!

Dennis Murre