Marianne

Een superprestatie van Marianne! In Swansea (Wales) is zij Europees kampioen geworden op de paralympische 400 meter. Tijdens deze race verbeterde zij en passant ook nog eens haar eigen Nederlandse record waardor ze nu tweede staat op de wereldranglijst 2014!

We wisten dat er medaillekansen waren, maar Europees kampioen is natuurlijk helemaal geweldig!

Hoe nu verder?
Het outdoorseizoen zit er nu op. In september gaan de bondscoaches om tafel zitten om de programma’s en selecties voor volgend jaar vast te stellen.

Normaal gesproken wordt Marianne opgenomen in de A-selectie van het Dutch Paralympic Team en krijgt ze de A-status (NOC/NSF) toebedeeld. Dit betekent dat de doelstelling voor dit jaar bereikt is.

Met de A-status en opname in de A-selectie van het DPT kan Marianne volgend jaar aan alle grote toernooien meedoen, krijgt ze full time trainingsmogelijkheden en sportmedische begeleiding in Papendal en gaat ze ook automatisch naar de trainingskampen.

In 2015 moet dit leiden tot nog betere tijden op de 400 meter en een voorlopige nominatie voor Rio 2016. Als dit weer allemaal lukt moet in 2016 nog vormbehoud getoond worden om daadwerkelijk deel te kunnen nemen aan de Paralympics.

Al met al ziet het er prima uit, de kansen op deelname aan de Paralympics zijn groot, zeker als je bedenkt dat de wereldtop op de 400 meter (eerste acht) allemaal uit Europa komen.

Mede namens Marianne nogmaals bedankt voor de ondersteuning (de Vacansoleil Foundation is ook als ondersteuner van Marianne in het atletenboekje van de Nederlandse Ploeg in Wales vermeld).