Een weekje verwennerij voor Carolien

Ik ben Carolien, 54 jaar en heb 2 zonen. De oudste van 29 is dit jaar getrouwd en woont in Den Haag, de jongste woont nog thuis. Hij heeft een vorm van autisme, maar kan hier (tegenwoordig) heel goed mee om gaan.

Ik heb 5 jaar geleden de diagnose MS gekregen en ben heel dankbaar dat ik hier gelukkig nog niet zoveel last van heb. Ik heb uiteraard wel mijn beperkingen, maar kan nog heel veel doen. Wat niet meer mogelijk is, is gewoon werken, waardoor ik in de bijstand zit. Om me toch een beetje nuttig te voelen werk ik al 8 jaar 2 ochtenden in de week als vrijwilliger op een ZMOK school. Niet het gemakkelijkste werk, maar wel heel dankbaar.

Geheel onverwachts kreeg ik begin dit jaar een vakantie aangeboden door de Vacansoleil Foundation. Op vakantie gaan is een luxe die ik me doorgaans niet meer kan veroorloven, dus mijn zoon en ik waren natuurlijk dolblij! We besloten om in de meivakantie te gaan. Dan is het nog niet zo warm, maar zijn de dagen wel al wat langer. De bestemming werd De Twee Bruggen in Winterswijk. Van tevoren hebben we informatie over de omgeving gezocht en al wat plannetjes gemaakt; de bekende voorpret!

En eindelijk was het zover. Eerst met de trein naar Winterswijk en vanuit daar met de taxi naar de camping. De camping heeft een ruime entree, wat mij meteen opviel. Bij het inchecken werden we verrast met een heleboel extraatjes. Naast een weekje vakantie in de stacaravan kregen we ook 2 fietsen voor de hele week, 2 keer een ontbijtje, 2 keer een diner en een uurtje bowlen cadeau. Wat een verwennerij!

De caravan was heel ruim met enorm veel kastruimte. Een gezellige inrichting en een veranda buiten. Wat ons opviel was dat het er zo fris rook. Veel caravans en zomerhuisjes ruiken muf, maar daar rook het heerlijk fris. Komt vast door de grote ventilatieroosters.

We hebben die vakantie heel veel gefietst en genoten. Koninginnedag viel ook in die week en het was heel leuk om dat eens buiten je eigen woonplaats te vieren. In Winterswijk bezochten we in alle vroegte een paardenmarkt, erg leuk om te ervaren. Ik heb in tijden niet zoveel energie gehad!!

Van tevoren vond ik die ontbijtjes wel leuk, maar ach, niet echt nodig. Ik was verbaasd hoe anders ik het ervoer. Wat is het heerlijk als de broodjes en croissantjes klaarliggen, de plakjes worst en kaas, het gekookte eitje, fruit, thee, melk en frisdrank.  Pas dan merk je hoe fijn het is als je het niet zelf hoeft te doen! En de diners waren helemaal fantastisch. 3 gangen en zó lekker! Het restaurant ligt wel op het terrein, maar aan de zijkant en niet centraal in het park, evenals het zwembad. Dat geeft veel meer rust in het park zelf.

De medewerkers van Vacansoleil waren heel vriendelijk en hulpvaardig; Jennifer bracht ons zelfs op onze laatste dag naar de trein met haar auto. Geweldig!

De week vloog om en we gingen moe en tevreden weer naar huis. Ik denk nog dagelijks aan onze heerlijke vakantie en bedank Vacansoleil hier heel hartelijk voor!