Gezin Waterglijbaan Vacansoleil

En wat betekenen die pictogrammen bij de campings?

Sport-TV op de camping

tv-sport-2013.png
U bent dan wel op vakantie, maar dat belangrijke sportevenement (WK voetbal, Wimbledon, Formule 1, Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta in Spanje) wilt u natuurlijk niet missen. Vaak is een televisie uitzending op de camping ook gezelliger dan thuis. Veel campings hebben hiervoor speciale ruimtes, soms zelfs met extra grote schermen. Of het nu een uitzending van een voetbal- of wieler evenement is of een formule-1 race, als bij uw favoriete camping dit pictogram staat hoeft u er niets van te missen.

 

Airco in uw stacaravan

airco-2013.png  
Steeds meer accommodaties worden uitgerust met een airconditioning. U herkent de campings waar accommodaties met een airco worden aangeboden aan het ijskristal pictogram. Het kan voorkomen dat in de stacaravan de airconditioning tevens als verwarming functioneert. Soms is het mogelijk dat vanwege het energie besparingsbeleid van de camping, de airconditioning is uitgeschakeld als u niet in de stacaravan bent. Wij vragen uw begrip hiervoor. Het kan voorkomen dat u voor het gebruik van de airco een toeslag dient te betalen. Indien dit het geval is, ziet u dit in het accommodatieoverzicht van de camping van uw keuze, alsook op uw factuur en uw reisdocumenten.

Animatie voor iedereen

200x66-ct-logos.jpg

Op bijna alle door Vacansoleil geselecteerde campings wordt een animatieprogramma aangeboden. Vacansoleil biedt op een geselecteerd aantal campings een eigen professioneel animatieprogramma voor diverse leeftijdsgroepen aan. Camping Kids voor kinderen van 4 tot 12 jaar, CampingForYou! voor tieners, Camping Family voor het hele gezin en Camping Adventure voor wie van actie en het echte buitenleven houdt. Campings met zo'n programma zijn herkenbaar aan het speciale pictogram.

 

Geschikt voor rolstoelgebruikers

rolstoel-2013.png  
Campings met voor rolstoelers aangepaste voorzieningen krijgen een speciaal pictogram. Wij kijken daarbij niet alleen naar de inrichting van de toilet- en douchecabines, maar ook naar zaken als vrije ruimtes, hoe de deuren opengaan en of er traptreden zijn. En natuurlijk bekijken we de toegang tot het (zwembad) terras en het restaurant. Op camping Iris Parc Le Château de Galaure (Drôme, Frankrijk), Iris Parc Le Grand Dague (Dordogne, Frankrijk) en Iris Parc Birkelt (Luxemburg) heeft Vacansoleil een aantal stacaravans, speciaal voor rolstoelgebruikers. Alle Navajo-tenten zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle overige tenten hebben minimaal 1 of meer treden om binnen te komen en zijn daarom niet voor elke rolstoelgebruiker geschikt.

Fietsen vanaf de camping

fiets-2013.png  
Campings die fietsliefhebbers veel te bieden hebben zijn herkenbaar aan dit pictogram. Vacansoleil heeft voor u een aantal campings geselecteerd die voldoen aan de volgende voorwaarden:

            - In de directe omgeving zijn aantrekkelijke fietsroutes
            - Op de campings zijn fietsroutekaarten verkrijgbaar
            - Fietsverhuur ter plaatse of in de directe omgeving

 

Babypakket

babypakket-2013.png  
Ziet u dit pictogram bij een camping staan? Dan is er een speciaal samengesteld babypakket beschikbaar. Bestaande uit: een kinderbedje, een kinderstoel en een babybadje. U reserveert dit pakket direct tijdens uw boeking. Dat scheelt veel gesleur met bagage én alles wordt voor u in de accommodatie klaargezet. Reserveer het babypakket direct tijdens uw boeking, want op=op! De kosten kunnen variëren per camping. Belangrijk: Het kinderbedje is exclusief linnengoed en er is geen matrasje. Neem daarom uw eigen lakentjes, dekentjes én matrasje mee. Wilt u weten waar het bedje komt te staan? Of heeft u andere vragen? Neem contact met ons op.

Vacansoleil medewerkers op de camping

personeel-2013.png   

In het hoogseizoen -en vaak ook in het laagseizoen- staan er hier Vacansoleil medewerkers voor u klaar. Zij zijn uw vakantie-assistenten op de camping. U herkent ze aan de blauw-gele shirts. Én aan hun vrolijke lach. Heeft u een vraag? Zij helpen u graag.

 

Linnenpakket

p-bedlinnen_fb_thumb.png  
Bij deze camping is het mogelijk een linnenpakket en/of handdoekenpakket te huren. U kunt deze, heel eenvoudig, direct online bijboeken. Dit is echter alleen mogelijk wanneer u tot max. 5 tot 2 weken voor vertrek boekt.

WiFi zone op de camping

wifi-2013.png  
Altijd online met uw smartphone, tablet of laptop. Dat wilt u ook op de camping. Dat kan, want steeds meer campings hebben wifi-hotspots. U herkent deze campings aan het wifi-pictogram. Houd er rekening mee dat deze service is niet altijd gratis is en dat de kwaliteit van wifi op vakantiebestemmingen soms minder goed is dan u thuis gewend bent. Dit varieert per camping. Er zijn campings met alleen wifi-ontvangst op centrale plaatsen op de camping. Soms kunt u maar met één toestel tegelijkertijd inloggen. 

Eindschoonmaak

p-schoonmaak_fb_thumb.png  
Geen zin om uw accommodatie aan het einde van uw vakantie schoon te maken? Hier kunt u de eindschoonmaak overlaten aan het lokale beheer op de camping. U kunt deze service direct online bijboeken. De kosten verschillen per accommodatie en per camping. 

Vaatwasser in uw accommodatie

VAC_vaatwasser-icon.png  
Op diverse campings wordt kamperen wel heel comfortabel. U kunt op veel campings namelijk kiezen voor een accommodatie mét vaatwasser. De vaatwasser zit dan ingebouwd in uw eigen keuken.