Vacansoleil organiseert wijnweek in de Dordogne met Sommelier van het Jaar, Pieter Fraeyman

Vakantie gaat voor veel mensen hand in hand met culinair genieten. Daarom lanceert campingspecialist Vacansoleil dit jaar een nieuw concept. Een themaweek in de Dordogne rond wijnen.

In de week van 8 tot 15 september 2018 kan er deelgenomen worden aan de wijnweek vanop camping Iris Parc Le Grand Dague in de Dordogne. De perfecte locatie gezien de nabijheid van talrijke, kwalitatief hoogstaande wijngebieden zoals Bordeaux en Bergerac.

Pierre Fivet, directeur Vacansoleil België: “We zijn verheugd voor dit project ondersteuning te krijgen van sommelier van het jaar 2018, Pieter Fraeyman. Pieter was vroeger werkzaam in het sterrenrestaurant Hertog Jan en runt nu restaurant Vinto in Kruishoutem. Pieter organiseert tijdens de wijnweek een degustatiemoment en neemt de deelnemers onderandere mee naar enkele wijndomeinen en de lokale markt.”

In het totaal worden voor de deelnemers 5 workshops rond wijn georganiseerd. Het verblijf kan vrij geboekt worden op de camping en voor de deelname aan de wijnworkshops betaalt de wijnliefhebber € 50.

Het programma en alle praktische info is hier terug te vinden op de website vacansoleil.be