Tropisch Zwembad Vacansoleil

Vacansoleil Camping Holidays België blikt tevreden terug op zomerseizoen

De populairste bestemmingen, grootste stijgers en trends van 2015

De zomervakantie van 2015 is voorbij. Vacansoleil, Europees marktleider in luxe campingvakanties, kijkt terug op een geslaagd zomerseizoen. De belangrijkste conclusies: Frankrijk is opnieuw het populairste land, luxe safaritenten scoren goed en online boeken is populairder dan ooit.

Frankrijk opnieuw populairste campingland
In de zomer van 2015 kozen de Belgen massaal voor de zon. De top 5 met de populairste campingbestemmingen vertoont weinig verrassingen. Frankrijk blijft het grootste campingland van Europa. Ruim 60% van de Belgische Vacansoleil klanten koos voor Frankrijk in 2015. Italië bezet net als vorig jaar de tweede plaats en Spanje, Kroatië en België maken de top 5 compleet. 

Opvallende stijgers
Spanje was één van de grootste stijgers (+20%) van dit seizoen. Ook Kroatië (+ 8%) maakt snel naam als echte campingbestemming. De dichtbij bestemmingen Duitsland en Luxemburg (met eigen Vacansoleil 4 sterrencamping 'Iris Parc Birkelt') behoren eveneens tot de stijgers.

Online boeken populairder dan ooit
Steeds meer Belgen boeken hun vakantie online op de website van Vacansoleil.
Maar liefst 82 % van de Vacansoleil-klanten zijn online-boekers. Reden daarvoor is de gebruiksvriendelijke en betrouwbare website. Pierre Fivet: “ 50% van de bezoekers op onze website zijn buiten de klassieke kantooruren, waarvan zo'n 30 % onze website bezoekt op zaterdag of zondag.  Zo'n 38 % daarvan doen dit reeds met een smartphone of tablet. “

Belangstelling voor safaritenten
In 2015 introduceerde Vacansoleil een nieuw product: de Serengeti safaritent, een stijlvolle kampeeraccommodatie met luxe faciliteiten zoals een regendouche en airco. De Serengeti ging deze zomer succesvol in première op een camping in Italië. Pierre Fivet: “Alle tenten waren continue bezet. Glamping is in trek en we breiden ons Serengeti-aanbod voor komend jaar uit met vijf bestemmingen.”

Jonge gezinnen kiezen voor naseizoen
Het naseizoen is inmiddels in volle gang. Deze periode is vooral in trek bij jonge gezinnen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties. Ook de campings dichtbij grote steden zijn populair. De aankomende Allerheiligenvakantie is een ideale gelegenheid om er nog voordelig op uit te trekken met de familie alvorens de winter zijn intrede maakt.

Boeken 2016
Ook het nieuwe boekingsseizoen 2016 is al in volle gang bij Vacansoleil. Dit blijkt duidelijk uit het bezoekersgedrag op de Vacansoleil website. Bovendien kan men reeds een vakantie vastleggen voor 2016 zonder risico en verplichting en met grote vroegboekvoordelen. Zo is men alvast zeker van de favoriete periode en camping.