nw-temp-headers-news.jpg

Campingvakantie en topgastronomie, een nieuwe inspirerende combinatie!

Campingvakantie en topgastronomie

Vacansoleil Camping Holidays is meer dan campings alleen. Recentelijk heeft Vacansoleil zijn aanbod in thema en inspirerend vakanties sterk uitgebreid en 'gastronomie' is daar ééntje van. Dit thema mocht in geen geval ontbreken, want gastronomie is 'in' en de Belg is een echte bourgondiër, ook op vakantie. 

Gastronomisch toerisme
Kamperen met een gastronomisch tintje. Vakantie en gastronomie zijn twee zaken die samen gaan. Vakantiegangers verwachten meer van hun vakantie dan enkel en alleen zonnen en uitrusten aan het zwembad. Elke reiziger gaat op zoek naar een persoonlijke vakantiebeleving en wil de lokale cultuur beleven, voeding/eten is daarbij een belangrijk onderdeel. Voor sommige is gastronomie zelf de grootste prikkel om ergens naar toe te reizen. Pierre Fivet, directeur Vacansoleil België: “Terwijl papa en mama tijdens hun restaurantbezoek genieten van een verfijnde keuken, kunnen de kinderen op de camping een heerlijke pizza eten."

Sterrenrestaurants in de nabijheid 
Vacansoleil biedt op zijn luxe campings heel wat goede restaurants aan, maar voor de echte fijnproevers heeft men een selectie gemaakt per land met een aantal gerenommeerde sterrenrestaurants in de buurt van campings (binnen de 10 km). Het volledige overzicht? Klik hier

Pionier Frankrijk 
Vakantieland Frankrijk is nog steeds de pionier op vlak van gastronomie. Culinaire campingvakanties zijn dan ook erg geliefd. Meer dan de helft van het Vacansoleil-aanbod bevindt zich in het Franse vakantieland. Ook andere vakantielanden zoals Italië en Spanje hebben fantastische lokale producten en smaken die een avondje uit in een sterrenrestaurant tot een waar culinair genot maken.

Campings vlakbij wijnroutes
Bij lekker eten hoort ook een goede wijn. Gastronomie is meer dan op restaurant gaan, ook culturele bezoeken horen daarbij. Door heel Europa lopen verschillende wijnroutes die kunnen ontdekt worden vanaf de camping.