Jongentje met waterluchtband Vacansoleil

Belangrijke informatie kampeervakanties

Veiligheidsvest

In Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Kroatië, Italië, Slovenië, Hongarije, Spanje en Portugal is het verplicht reflecterende veiligheidsvesten in uw auto te hebben. Met een veiligheidsvest bent u altijd zichtbaar voor medeweggebruikers in geval van pech of een ongeval. Ook voor alle inzittenden is het verplicht een veiligheidsvest in de auto te hebben. De vest moet voldoen aan de Europese norm EN471, klasse 2.

Veiligheidsvest Vacansoleil

Gevarendriehoek

In alle Europese landen is het verplicht een gevarendriehoek bij te hebben. Als u met de auto stil komt te staan en de auto vormt een obstakel voor naderende auto’s, moet de gevarendriehoek goed zichtbaar op de weg worden geplaatst op een afstand van ongeveer 30 meter van de auto.

EHBO-koffer Vacansoleil

EHBO-koffer

In steeds meer landen is een EHBO-koffer inmiddels verplicht. Maar het is sowieso aan te raden deze standaard in uw auto te hebben. Uiteraard wel voldoende gevuld en compleet.

Reserve bril

Brildragers zijn in de landen Spanje, Portugal, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk verplicht een reserve bril bij te hebben.

Reserve bril Vacansoleil
GPS Vacansoleil

Radar en GPS verboden

Het is voortaan in Frankrijk verboden om gebruik te maken van apparatuur die flitslocaties (snelheidscontroles) signaleert. Dat was ook al het geval in Zwitserland en Duitsland.

Overdag lichten aan

Het is in de volgende landen verplicht overdag met uw lichten aan te rijden: Hongarije, Slovenië, Polen, Tsjechië, Denemarken, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatie en Portugal.