Bloemenrivièra Vacansoleil

Campings in Bloemenrivièra

Camping Bloemenrivièra

Een camping aan de Bloemenrivièra is voor velen een geliefde vakantiebestemming. Deze kleurrijke streek heet niet voor niets de Bloemenrivièra, want veel plekken in deze kustregio zijn versierd met felgekleurde bloemetjes. Terrassen zijn overladen met bougainville, de bekende paarse bloemen. De regio staat ook bekend om de bloemenexport. Behalve de prachtige bloemen, is deze streek tevens uitgerust met een adembenemend natuurlandschap, historische badplaatsen, heerlijke stranden en zonnige temperaturen. Er is hier veel te beleven voor jong en oud. Daarom is een camping op de Bloemenrivièra geschikt voor iedere vakantieganger. Boek dus snel uw vakantie bij Vacansoleil.

Lees verder
Kies uit 451 campings bij Vacansoleil.

Strandvakantie aan de Bloemenrivièra

Uw camping aan de Bloemenrivièra ligt altijd in de buurt van de verkoelende Tyrreense Zee. De mooiste stranden van Italië vindt u hier en daarom is deze streek ideaal voor een strandvakantie. Het warme kristalheldere water en de prachtige zandstranden nodigen uit om hele dagen aan zee door te brengen. U kunt hier heerlijk luieren, zwemmen, dobberen, balspelen en watersporten beoefenen, bij een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Wilt u dit jaar uw strandvakantie op één van de mooiste stukken kust van Italië doorbrengen? Dan is een camping aan de Bloemenrivièra wat u zoekt.

Het wondermooie landschap rondom uw camping aan de Bloemenrivièra

Verblijft u op een camping aan de Bloemenrivièra, dan verblijft u in een adembenemend natuurlandschap. De streek is bergachtig. De bergen lijken zelfs op sommige plekken in zee te verdwijnen. De prachtige bloemen waaraan de Bloemenrivièra haar naam dankt, zoals rozen, orchideeën en bougainville groeien hier gewoon in het wild. Wandel vanaf uw camping aan de Bloemenrivièra via de ruige, hoge kliffen naar de schilderachtige dorpjes die in een nationaal natuurpark met elkaar verbonden zijn en ontdek zelf waarom deze wandelroute tot de mooiste van Europa behoort. 

Cultuur snuiven vanaf uw camping aan de Bloemenrivièra

Op een camping aan de bloemenrivièra geniet u niet alleen van een strandvakantie aan zee, u kunt ook volop cultuur proeven in deze streek. Bezoek de stad San Remo en laat u verrassen door de oude kerken en de prachtige authentieke gebouwen. De oude havenstad Genua met haar marmeren paleizen en het huis van Columbus is tevens een aanrader. Hier proeft u bovendien het echte Italiaanse leven. De vijf wondermooie dorpjes van Cinque Terre zijn uw bezoek ook meer dan waard. En na een dag cultuur snuiven komt u weer helemaal bij op uw camping aan de Bloemenrivièra.

Eropuit vanaf uw camping aan de Bloemenrivièra

In de nabijheid van uw camping aan de Bloemenrivièra liggen schilderachtige dorpjes en bruisende badplaatsen. Pietra Ligure is hier een voorbeeld van. Hier kunt u slenteren over de brede boulevard met wuivende palmbomen en tijdens de zomermaanden een concert bijwonen op het sfeervolle plein, het Piazza XX settembre. Bezoek tijdens uw verblijf op een camping aan de Bloemenrivièra tevens het mondaine schiereiland Portofino. Hier lijkt het alsof u zo een filmdecor binnenstapt, want in de mooie haven dobberen luxueuze peperdure jachten terwijl de wal gedomineerd wordt door gekleurde huisjes. 

Op zoek naar een relaxte kampeervakantie in één van de mooiste regio’s van Italië? Dat wordt genieten op een camping aan de Bloemenrivièra.