noord-frankrijk.jpg

Campings in Noord-Frankrijk

Kamperen in Noord-Frankrijk

Voor veel Nederlanders is Frankrijk nog steeds kampeerland nummer één. En terecht. De campings in Frankrijk hebben hun eigen charme, en dat varieert per regio. In het noorden wordt het landschap bepaald door golvende heuvels met een landelijk karakter, die aan de kust veranderen in de rotsen van Normandië en Bretagne.

 

Parijs / Ile de France

Ile de France, de streek rondom Parijs, heeft een prachtige natuur en veel bezienswaardigheden. Deze streek, met 9 koninklijke steden, meer dan 400 parken en tuinen en middeleeuwse dorpen, is een streek met een uniek en fascinerend erfgoed. Versailles, Fontainebleau en Provins zijn daar voorbeelden van.

Noordoost Frankrijk

De Elzas, Lotharingen en de Jura zijn de drie belangrijkste en interessantste regio's van Noordoost Frankrijk. Op relatief korte afstand van Nederland en Vlaanderen vind je hier al de typisch Franse sfeer. Ook de gastronomie is hier helemaal zoals u het in 'La Douce France' kunt verwachten. Proef ook zeker de bekende Elzas wijnen.

Bretagne

Een schiereiland in het noordwesten van Frankrijk dat grenst aan Het Kanaal en aan de Atlantische Oceaan. De parelwitte stranden zijn prachtig, en liefhebbers van eten vinden overal knusse restaurantjes met uitzicht op zee. Het prachtige landschap zit vol mystiek en geheimzinnige langwerpige stenen.

Normandië

Normandië staat bekend om de regionale parken, aan veel beleven, zien en lekker eten, vooral schaal- en schelpdieren. Een bezienswaardigheid op de grens van Normandië en Bretagne is Le Mont Saint Michel. De wereldberoemde landingsstranden kunt u ook niet overslaan.

Loire

De Loirevallei wordt ook wel de tuin van Frankrijk genoemd. Dit gebied is beschermd en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Verspreid over de streek vindt u honderden sprookjesachtige paleizen, waaronder dat van Leonardo da Vinci in Amboise.

Champagne-Ardenne

Naast een bezoek aan de grote Champagne huizen is er  nog veel meer te beleven. De stad Reims, bijvoorbeeld, een belangrijke kunststad en bekend om haar imposante kathedraal. Of de aangelegde binnenzee Lac du Der, het best bewaarde geheim van de Champagnestreek waar volop watersportmogelijkheden zijn.