Doubs Vacansoleil

Campings in Doubs

Camping Doubs

Wanneer u gaat kamperen op een camping in Doubs, gaat u kamperen in het groenste departement van Frankrijk. De streek is uitgerust met prachtige natuur. Bergen, bossen en diepe kloven worden afgewisseld met bronnen, meren, rivieren en spectaculaire watervallen. De regio kenmerkt zich tevens door de aanwezigheid van de talrijke grotten. In de zomer kunt u hier heerlijk wandelen, fietsen en ontspannen. In de winter is Doubs een paradijs voor langlaufers. Het genieten en de voorpret van een vakantie op een camping in Doubs begint natuurlijk bij Vacansoleil.

Lees verder
Kies uit 472 campings bij Vacansoleil.

Het landschap rondom uw camping in Doubs

Het landschap rondom uw camping in Doubs varieert van heuvel- tot bergachtig. De streek ontleent zijn naam aan de gelijknamige rivier. De rivier de Doubs bepaalt samen met rivieren als de Lison, Loue en Dessoubre het prachtige landschap van bronnen, meren en watervallen. Het hoogste punt is de Crêt du Mont d’Or. Hier wordt u getrakteerd op fantastische vergezichten. Ontdek het gebied te voet of huur een mountainbike op uw camping in Doubs. De paadjes langs de rivier voeren u door diepe dalen en langs pittoreske dorpjes.

Plezier op de rivier nabij uw camping in Doubs

Uw camping in Doubs ligt vrijwel altijd in de nabijheid van één van de rivieren. U kunt een fluisterboot huren en zo langs al het schitterend cultureel erfgoed varen. U kunt ook een bootexcursie maken, zodat u tevens het één en ander te horen krijgt over de streek. De rivieren in de omgeving lenen zich ook uitermate goed voor liefhebbers van kanovaren, kajakken en raften. De meren en rivieren in de buurt van uw camping in Doubs zorgen tijdens de warmere dagen van het jaar natuurlijk ook voor een heerlijke verkoeling en heel veel waterpret.

De hoofdstad Besancon

Wanneer u verblijft op een camping in Doubs mag een bezoek aan de hoofdstad van dit departement niet ontbreken. De oude stad Besancon is prachtig gelegen, aan de rivier de Doubs. De stad herbergt vele historische bezienswaardigheden, zoals een kathedraal uit de 12e eeuw en het Palais Granvell uit de 16e eeuw. Het geboortehuis van Victor Hugo, u kent hem wel; de schrijver van Les Misérables, ligt aan de Grand Rue in Besancon. Ook de fraaie citadel mag u zeker niet overslaan als u de hoofdstad bezoekt tijdens uw verblijf op een camping in Doubs. Dit vestingwerk is uitgerust met diverse musea en geeft u bovendien een fantastisch uitzicht over de stad en de vallei van de Doubs.

Activiteiten vanaf uw camping in Doubs

De omgeving van uw camping in Doubs biedt vele mogelijkheden tot activiteiten. Behalve wandelen, fietsen en mountainbiken door de schilderachtige natuur, kunt u hier tevens het landschap per paard gaan verkennen. Wie dol is op speleologie kan zijn hart ophalen in Doubs. U kunt iedere dag opnieuw één van de vele grotten induiken en op ontdekkingtocht gaan. Ook tennis en golfmogelijkheden vindt u meestal wel in de buurt van uw camping in Doubs. Kortom, niemand hoeft zich hier ook maar een seconde te vervelen.

Op zoek naar een veelzijdige kampeervakantie met vele mogelijkheden voor jong en oud? Een camping in Doubs biedt het allemaal!