Dordogne Atur / Périgueux Vacansoleil

Campings in Atur / Périgueux

Camping Atur / Périgueux

Ontdek de schoonheid van de Dordogne tijdens een verblijf op een camping in Atur en Périgueux. Deze Franse regio heeft werkelijk voor ieder wat wils. Prachtige bossen, tuinen, open velden, heuvels en dalen, maar ook tal van bezienswaardigheden, zoals kastelen, grotten en musea. Ook de sportieve vakantieganger komt hier helemaal aan zijn trekken. Wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen en kanoën, het kan hier allemaal. Of u nu houdt van cultuur, historie of natuur, graag actief bezig bent of juist meer wilt ontspannen. Een camping nabij Atur en Périgueux biedt het allemaal en de mooiste kampeergelegenheden in deze regio vindt u bij Vacansoleil.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Atur bij Vacansoleil

Eropuit naar Atur & Périgueux

Verblijft u op een camping nabij Atur en Périgueux, dan mag een bezoek aan beide gemeentes natuurlijk niet ontbreken. Atur is een echte plattelandsgemeente. Het dorp straalt sereniteit uit en prijst zich aan als de deur naar de stad Périgueux. Deze laatste dateert uit de Romeinse tijd en biedt bezoekers een geslaagde mix van oud en nieuw. Het oude stadscentrum wordt door de middeleeuwse straten gedomineerd. U vindt hier diverse stadspaleizen, een indrukwekkende kathedraal, diverse musea en tal van lekkere restaurantjes. Daarnaast is het in Périgueux altijd feest, want festivals zijn hier niet weg te denken. Jazzconcerten, nachtmarkten, bloemenfestijnen en orgelfestivals zijn hier enkele voorbeelden van. Viert u vakantie op een camping nabij Atur en Périgueux, dan gaat u zeker genieten van zo’n feestje.

Activiteiten in de buurt van campings in Atur / Périgueux

De rivier de Dordogne staat centraal tijdens uw vakantie op een camping nabij Atur en Périgueux. Voor veel toeristen is deze rivier een uitdaging om te verkennen per kano of kajak. Op veel locaties langs de rivier zijn kano’s of kajaks te huur. U kunt zelf op ontdekkingsreis gaan of deelnemen aan een georganiseerde tocht. De rivier kan ook uitstekend per auto of fiets gevolgd worden. De prachtige omgeving is eveneens voor wandelfanaten een walhalla. Volg de uitgezette routes en geniet van schitterende uitzichten. Trek de sportoutfit maar aan, want een camping nabij Atur en Périgueux is een prima vertrekpunt voor tal van sportieve activiteiten.

Bezienswaardigheden rondom Atur & Périgueux

U kunt deelnemen aan leuke excursies wanneer u verblijft op een camping nabij Atur en Périgueux. In de omgeving vindt u vele kastelen en grotten, zoals de grotten van Villars en die van Lascaux. Tripjes naar plaatsen als Bergerac aan de Dordogne, Sarlat of Brantôme zijn ook echte aanraders. Deze laatste wordt ook wel het Venetië van Dordogne genoemd. Liefhebbers van tuinen zullen hun ogen uitkijken in deze Franse regio. Er zijn tal van prachtige kasteeltuinen te bezichtigen, maar ook steeds meer particulieren stellen hun tuinen open voor toeristen. Daarnaast zitten wijnliefhebbers eveneens goed op een camping nabij Atur en Périgueux. Rond Bergerac zijn diverse wijnhuizen te bezoeken waar u tevens wijn kunt proeven en kopen.

Tijdens een vakantie op een camping nabij Atur en Périgueux hoeft niemand zich te vervelen. De omgeving biedt zoveel mogelijkheden, dat u vast en zeker aan één vakantie niet genoeg heeft.