Champagne Vacansoleil

Campings in Champagne-Ardenne

Camping Champagne-Ardenne

Kamperen op een camping in de Champagne-Ardenne is kamperen in een champagne bruisende streek. In deze boeiende Noord-Franse regio geniet u van uitgestrekte bossen, grote meren, een aangenaam klimaat en niet te vergeten, de meest lekkere champagne. Deze streek staat bekend om zijn feestelijke bubbelwijn, dus houdt u van champagne? Dan zit u hier helemaal goed! Daarnaast biedt de Champagne-Ardenne nog veel meer moois. Een glooiend landschap, historische steden, interessante cultuur en leuke bezienswaardigheden. Trek eropuit of kom tot rust op een camping in de Champagne-Ardenne. Vacansoleil weet waar u moet zijn.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Champagne-Ardenne bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

De omgeving van uw camping in de Champagne-Ardenne

Verblijft u in het noorden op een camping in de Champagne-Ardenne? Dan wordt uw camping door prachtig heuvelachtig landschap omringd. In het dichtbeboste gebied kunt u tijdens één van uw wandelingen zomaar oog in oog komen te staan met herten en everzwijnen. Op de kleine paden, te midden van de wijngaarden kunt u proberen de geheimen van deze borrelende streek te doorgronden. Ontdek al het moois al wandelend of fietsend vanaf de camping in de Champagne-Ardenne.

Prachtige historische steden

Liefhebbers van historische steden zijn helemaal op hun plek op een camping in de Champagne-Ardenne. Met Reims, Langres en Charleville-Mézières in de nabijheid heeft u keus genoeg. In Reims vindt u onder meer een schitterende gotische kathedraal en Porte Mars, de Romeinse boog. Langres met zijn poorten, wallen en imposante torens staat bol van de kunst en geschiedenis. Wanneer u de wirwar aan straatjes volgt, wordt het verhaal van de stad vanzelf verteld. Ontdek het hart van de 17e eeuw van de stad Charleville-Mézières, gelegen aan de oevers van de maas, wanneer u verblijft op een camping in de Champagne-Ardenne.

Leuke uitstapjes vanaf de camping in de Champagne-Ardenne

Een camping in de Champagne-Ardenne is een prima startpunt voor het maken van leuke uitstapjes met het hele gezin. Er is veel te doen en te beleven voor jong en oud. Klimmen en klauteren in een avonturenpark, dwalen door een doolhof, op een boomstam de wilde rivier afzakken of op ontdekkingstocht de ruige natuur in. Voor kinderen is dit stukje Frankrijk absoluut een unieke belevenis. De champagneroute mag natuurlijk ook niet ontbreken als uitstapje tijdens uw vakantie op een camping in de Champagne-Ardenne. Na afloop zult u sprankelen van geluk.

Activiteiten in de Champagne-Ardenne

De omgeving van uw camping in de Champagne-Ardenne leent zich uitstekend voor tal van activiteiten. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, maar ook echte avonturiers kunnen hier een ware adrenalinestoot krijgen. Met 100 km/u langs een tokkelbaan boven de Vallée de la Meuse glijden, met een jetski over het Lac du Der scheren of zweven boven de wijngaarden. Ook karters, klimmers en parachutespringers komen hier helemaal aan hun trekken. Doet u het liever even wat rustiger aan? Langs de oevers van het stuwmeer in de buurt van uw camping in de Champagne-Ardenne vindt u heerlijke strandjes. En voor totale ontspanning gaat u kuren in Bourbonne-les-Bains.

De mix van natuur, cultuur, rust en actie maken van een vakantie op een camping in de Champagne-Ardenne een geweldige ervaring.