Zóveel goede redenen om voor Vacansoleil te kiezen!

Vrouw in meer Vacansoleil

 • De beste prijs/kwaliteitverhouding
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • Nederlandstalige kinderanimatie op alle Camping Kids campings
 • Lage, duidelijke prijzen: géén extra's, géén toeslagen
 • Extra voordeel met gratis nachten
 • De grootste keuze van allemaal
 • De allermooiste campings
 • Jonge, perfecte stacaravans en tenten
 • Ook plaatsen reserveren voor uw eigen camper, caravan of tent
 • Reizen en aankomen op de dag van de week die ú wilt

 • Gegarandeerde openingsdata van zwembad en restaurant
 • Eigen mensen ter plaatse, eigen vakopleiding
 • Onderweg comfortabel overnachten op een camping of in een hotel
 • Zekerheid en vertrouwen (ABTO, het Garantiefonds en Safeshops) – een gerust gevoel
 • Veilig betalen
 • En...passie voor kamperen!

zoover_5-voudig_klein57_56.png Gekozen tot Beste Aanbieder voor Campingvakanties

populairste-zoover.png  Gekozen tot Populairste Aanbieder voor Campingvakanties

 


Welke camping kiest u?

Nergens hebt u zo'n grote keuze als bij Vacansoleil. Logisch, met meer dan 450 campings verspreid over heel Europa. Maar we hebben niet alleen de meeste campings, óók de beste én de leukste. Op de allermooiste locaties. Of u nu kiest voor zon, zee en strand of voor frisse berglucht of betoverende meren. Voor de gezellige drukte van het hoogseizoen of voor de aangename rust van het voor- en naseizoen.Voor de luxe van een vijf sterren camping of voor de charme van een kleinschalig kampeeroord. De keuze is aan u!

Kindje met zwembed Vacansoleil

Voordeel Vacansoleil

Extra voordeel

Ziet u dit blokje in de kolom van de campinggegevens, dan zit u in het laagseizoen helemaal goed. Van de 7 overnachtingen betaalt u er maar 5, en van de 14 maar 7. Sommige scholen hebben al (of nog) vakantie wanneer dit extra voordeel geldt – slim plannen kan u dus veel geld besparen.

Er zijn echter wel een paar spelregels. De nachten die u van Vacansoleil cadeau krijgt, zijn altijd de nachten die in de prijstabel de laagste prijs hebben. En eventuele extra kosten die u ter plaatse moet betalen (bijvoorbeeld de verblijfsbelasting) betaalt u voor de volledige periode.

Dit zijn slechts voorbeelden. Kijk bij de camping van uw keuze welke aanbieding van toepassing is.

Ook ter plaatse is alles perfect geregeld

Ziet u dit pictogram bij een camping staan? 

picto_eigen_medewerkers_fb_thumb.png
Dan zijn er in het hoogseizoen één of meerdere Vacansoleil-medewerkers aanwezig. U herkent ze aan de blauw-gele polo's én aan hun vrolijke glimlach. Elk jaar selecteren en trainen we honderden meertalige campingmedewerkers.

Ze helpen u bij uw aankomst, werken bij de receptie, het restaurant, de bar, de winkel, het zwembad of ze zijn de sterren van het animatieteam. Bij veel campings treft u ook een Vacansoleil-beheerder in een speciale receptietent. Dat voelt heerlijk vertrouwd, vindt u ook niet?

Campingbegeleiding Vacansoleil

Best Deal Vacansoleil

Altijd de beste deal

De inkopers van Vacansoleil hebben voor u de beste campings op de mooiste plekken van Europa geselecteerd. En dat voor de scherpste prijzen. En daar bovenop nog gratis nachten. En ook de flexibiliteit van elke dag aan kunnen komen. Zonder extra's en zonder toeslagen. Maar mét alle zekerheden die Vacansoleil, als reisorganisatie (en als ABTO-en Garantiefondslid), zonder meerkosten voor u vanzelfsprekend vindt. En met jonge, perfecte stacaravans en tenten heeft u met Vacansoleil altijd de Beste Deal. 

Een wijziging kan uitsluitend telefonisch worden verwerkt. Hiervoor zullen overeenkomstig onze algemene voorwaarden annuleringskosten in rekening gebracht worden. Eventuele bijkomende kosten zullen vóór de wijziging aan u doorgegeven worden. Bij Vacansoleil mag u t.e.m. 15 april 2017 uw vakantie wijzigen.

Wat betekenen de pictogrammen?

En dan nu op zoek naar een geschikte camping. Vindt u het ook zo leuk om door de brochure te bladeren en om al die campingparadijzen met elkaar te vergelijken? Maakt u ook een lijstje met uw favoriete campings? Ja, dat hoort allemaal bij de vakantie-voorpret. In deze brochure bladert u door ruim 400 pagina's campingpret. Een heel boekwerk, maar wij helpen u graag met kiezen. Belangrijke campingvoorzieningen herkent u aan handige pictogrammen. Zo wordt kiezen nog leuker....én eenvoudiger! 

U kunt voor de volgende onderwerpen pictogrammen vinden op onze site: Wifi-zone op de camping, fietsen vanaf de camping, babypakketten, eigen medewerkers, airco in uw stacaravan, geschikt voor rolstoelgebruikers, animatie voor iedereen, en sport-tv op de camping.

Zwembandglijbaan Vacansoleil
Vader en kindje Vacansoleil

Alles goed geregeld, óók als er iets gebeurt

Een geslaagde vakantie zit 'm vaak in de kleine, alledaagse dingen. Zoals dat gevoel van heerlijk samenzijn, of die heerlijke luxe van een moment voor jezelf. Maar achter dat onbezorgde gevoel gaat een grote organisatie schuil. Bij Vacansoleil waken we met z'n allen over uw vakantie. Uw vakantieplezier is in professionele handen. Ook in onzekere tijden. Daarom is Vacansoleil aangesloten bij:

 • ABTO
 • Garantiefonds Reizen (GFG)

200x80-safeshop-be.jpg click.png

Safeshops.be : De activiteiten op de website van Vacansoleil.be  zijn gecertifieerd door Safeshops.be met label #LVAC14002, een garantie dat Vacansoleil in orde is met alle wettelijke bepalingen. 

Bovendien is Vacansoleil daarmee ook gecertifeerd door European Trust Mark Emota.

Campingfamilie Vacansoleil

Auto Vacansoleil

Reizen wanneer u wilt

Het is uw vakantie, dus bij Vacansoleil bepaalt u alles zelf. De dag van aankomst en vertrek, het aantal dagen én zelfs het aantal campings. 

U kunt zeven dagen per week aankomen. U bepaalt ook zelf hoe lang u blijft. Of u nu 5,14 of 19 dagen wenst te verblijven, er is van alles mogelijk. Het minimum aantal verblijfsdagen verschilt per camping. Dit staat vermeld in de prijstabellen van de campings. 

U kunt ook grenzeloos combineren. Stel u voor: een weekje genieten op een camping aan zee, daarna een paar dagen op een campingparadijs in de bergen en als afsluiter een weekend in een luxe stacaravan dichtbij een mooie stad. Dat klinkt toch fantastisch?

Hut Vacansoleil

Het échte outdoor gevoel!

Schuilt er een avonturier in u? Komen watervrees en hoogtevrees niet in uw woordenboek voor? Dan voelt u wellicht wel wat voor een pittige kanotocht of een spetterend rafting-duel met onstuimige rivieren en watervallen. Of verkiest u een spannend boomklimparcours of een middagje abseilen van steile rotswanden? Ja, het échte outdoorgevoel is op de camping nooit ver weg. Trotseer de natuur in haar meest pure vorm. 's Avonds voor de tent of de stacaravan bent u weer een onvergetelijke ervaring én een paar stoere verhalen rijker. Een machtig gevoel! Ontdek ons animatieprogramma voor avonturiers: Camping Adventure.

Kano vader en kind Vacansoleil

Tieners raft Vacansoleil

Toptijd voor tieners!

Op een aantal geselecteerde campings organiseert Vacansoleil een uniek programma voor tieners: CampingForYou! Een leuke, sportieve en gevarieerde mix van activiteiten die iedere zomer 'coole' reacties losmaakt bij de jeugd. Wat er allemaal op de agenda staat? 
Spannende sporttoernooien, waterspelen en bruisende disco- en thema-avonden. En vooral: de kans om snel nieuwe vrienden te maken! Jongens en meisjes beleven de tijd van hun leven, terwijl onze speciaal getrainde CampingForYou!-animatoren alles in goede banen leiden. Mega fun verzekerd! 
U herkent de geselecteerde campings aan het CampingForYou!-logo.

Waterplezier voor iedereen

Met topsnelheid van de glijbaan af. Sportief baantjes trekken in het 25-meter bad. Of heerlijk ontspannen in de water-wellness-wereld. En kijk de kindjes eens spetteren in het peuterbad! Op bijna alle Vacansoleil-campings is waterpret gegarandeerd. 

Avontuurlijk waterratten opgelet! Steeds meer campings dagen u uit met spectaculaire glijbanen (sommigen met complete loopings), stroomversnellingen en andere vormen van wildwaterpret. Maak uw borst maar nat!

Zwembad glijbanen Vacansoleil

Toren van Pisa Vacansoleil

Van de camping naar de city!

Staat die citytrip nog steeds op uw verlanglijstje? Een paar onvergetelijke dagen in Rome, Barcelona, Wenen of een andere Europese metropool? Denk dan eens aan de volgende mogelijkheid: een 'citycamping' in plaats van een hotel. Een overnachting op een camping is doorgaans veel voordeliger dan een stevig geprijsd bed in een hotel in het stadscentrum. 

Overdag doolt u door historische gebouwen, beroemde musea, drukke winkelstraten en geniet u zo nu en dan van een welverdiende pauze op een terrasje. En 's avonds ruilt u het ritme van de stad voor de rust op de camping. Het beste van twee werelden, toch?